Zeshonderd kinderen beleven hun Cabaskesrock in Fuifdok

Standaard

Vrijdagavond 6 mei was het weer tijd dat 600 uitgelaten kinderen tussen 10 en 13 jaar opnieuw mochten feesten op hun jaarlijkse Cabaskesrock in Fuifdok, dat al aan de negende editie toe was. Aan de ingang was het dan ook drummen geblazen. En de tweens gingen er allemaal voor. Stijn Meuris was ook present.

De 41 raadsleden van de kindergemeenteraad en het toffe team van de stedelijke jeugddienst stonden in voor de organisatie. Voor slechts anderhalve euro mochten de uitgelaten jongeren hun fuifmoment beleven, waarnaar ze al lange tijd naar uitkeken.

Iedereen moest gebracht en afgehaald worden door de ouders om veiligheidsredenen. Om 19u startte de fuif en om 23u was het gedaan. Het team van de jeugddienst hield een oogje in het zeil dat er niet gerookt, gesnoven of alcohol gebruikt werd. “Dit is een shitloze party en zo willen we het houden”, hoorden we bij de organisatie. Niemand mocht dan ook de zaal verlaten, totdat de ouders opdaagden.

Bij de fuifgangers zat het feesten er van in het begin al goed in. Jongens die stoer deden om meisjes te imponeren, was een regelmatig beeld. Hier en daar zagen we ook kriebels van verliefdheden ontstaan tussen koppeltjes.

Rond 23u werd stilaan afgerond en trokken de jonge fuivers in trosjes naar buiten, waar hun ouders met de auto stonden te wachten. Sommigen morden toch wel wat, omdat het feest al afgelopen was, maar al bij al was iedereen toch goed content over hun party.

De 10-, 11- en 12-jarigen mogen nog dromen van Cabaskesrock in 2012. Voor de 13-jarigen was dit de laatste keer.

www.jeugdhasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s