Maison Blanche blinkt uit met excellente ontbijten en lekkere lunchen

Standaard

maison blanche01 frank seurs

Frank Seurs en echtgenote Kathleen Bijnens runnen reeds meer dan tien jaar het gezellig eethuisje Maison Blanche in de schaduw van Huis de Corswarem aan de Maastrichterstraat 82. Hun ontbijten en lunches zijn razend populair bij de eters. Zelfs zo populair dat de horecahouder een ontbijt van 60 euro voor twee personen gratis weggeeft, voor diegene die bij hem eerst aan de toog staat en de woorden ‘ontbijt smaak van de horeca’ laat horen.

Frank Seurs staat zonder echtgenote maar met personeel in de zaak. “De vrouw heeft last van een dubbele hernia en revalideert. De vriendelijke bediening in Maison Blanche moet zich echter continueren. Immers samen hebben we nog de naam van dit eethuis ontdekt als een wit kasteel in Parijs. Het elfde jaar zijn we hier nu met succes bezig en voorheen sinds 1992 waren we uitbaters van de Florian aan de Fruitmarkt”, stelt Frank Seurs zich even voor.

maison blanche03

Vertoeven in de Maison Blanche is immers een culinaire ontdekkingstocht, binnen of op één van de twee terrassen. “Inderdaad”, lacht Frank, “want we hanteren hier lekkere ontbijten tussen 9 en 11u, overheerlijke lunchen, die om de twee maanden veranderen, tussen 11u30 en 18u30, launches tussen 14u30 en 18u en last but not least diners elke zaterdag tussen 19u30 en middernacht”.

“Onze ontbijten serveren we met alles erop en eraan met enkel keuze tussen champagne en cava voor twee personen. Onze lunchformule gaan over driegangenmenu’s en suggesties, waarbij geitenkaas, slaatje kip en saesar salade met croutons en kip erg graag worden gelust. Immers speciale broodjes, salades en wokgerechten zijn ook favorieten van de tafelgangers”, voegt hij er nog aan toe.

Uiteraard is Maison Blanche mee met zijn tijd en serveert ook heel wat veggie, glutenvrije gerechten en speciale koffies.

Maison Blanche is dagelijks geopend van 9 tot 18u, behalve op zondag.

And the winner is….

maison blanche02

Christel Bogaerts mocht het heerlijke ontbijt in ontvangst nemen. Zij was de eerste die met de juiste bewoording voor de toog verscheen.

www.maison-blanche.be

2 gedachtes over “Maison Blanche blinkt uit met excellente ontbijten en lekkere lunchen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.