1300 inschrijvingen maken succes van restaurantdag voor Kermt carnaval 2014

Standaard

restaurant tuilt kermt carnaval groepsfoto

De organisatoren van het Carnavalscomité Kermt/Spalbeek/Tuilt en de tientallen medewerkers hadden het erg druk op hun restaurantdag op zondag 16 februari 2014 in de Biekaar in Tuilt, want zo eventjes 1300 inschrijvingen kregen ze online binnen, geld voor de werking en organisatie van een na 4 jaar nieuwe Kermtse carnavalsstoet op paasmaandag 2014.

restaurant tuilt kermt carnaval 2

restaurant tuilt kermt carnaval 5

De gemeenschap van Kermt, Spalbeek en Tuilt snakt naar een nieuwe impuls naar evenementen om de sociale samenhang te stimuleren en dan past een nieuwe carnavalsstoet op paasmaandag 2014 zeker in dat vakje.

restaurant tuilt kermt carnaval 9

“Voor de restaurantdag in de Tuiltse parochiezaal hadden we met het carnavalscomité gerekend op een 800 inschrijvingen, maar 1300 overstijgt duidelijk onze verwachtingen”, geeft Wim Marechal van de organisatie grif toe.

restaurant tuilt kermt carnaval 8

“Vooral de steun op dit eetfestijn van zo’n 50 bevriende carnavalsverengingen maakt ons blij. Ook Hasseltse carnavalsvrienden en zelfs de carnavalsprinsen – Koen 1 en Kobe 1 – verwachten we nog”, klinkt het enthousiast aan de kassatafel.

restaurant tuilt kermt carnaval 3

“Het merendeel van de ingeschrevenen heeft gekozen voor lekkere mosselen en de bediening loopt ook vlotjes, alhoewel er eters moeten wachten op een lege tafel om aan te schuiven”, aldus Wim.

restaurant tuilt kermt carnaval 4

“Voor de carnavalsstoet in Kermt – alvast de laatste in Limburg – mikken we op 50 inschrijvingen van groepen, waarvan er al 45 grote interesse toonden”, zegt Danny Pirens. “Van het budget hangt het ook af, hoeveel specliale smaakmakers we nog kunnen aantrekken”, vervolledigt Wim Marechal.

restaurant tuilt kermt carnaval 6

Terwijl de eters in twee shiften kwamen opdagen, hadden de medewerkers hun handen vol met de bediening en het keukenpersoneel met de gevraagde bereidingen.

restaurant tuil kermt carnaval 1

Het carnavalsprogramma ziet er als volg uit: de Flessentrekkers houden hun gemaskerd bal op 15 maart 2014 in de Biekaar in Tuilt; zaterdag 19 april 2014 is het de laatste dag van de carnaval in de Kermeta, maandag 21 april 2014 trekt de nieuwe carnavalsstoet door de straten van Kermt, Spalbeek en Tuilt en de carnavalsgekte van Kermt op zijn kop eindigt met een carnavalsbal in de Kermeta.

www.carnavalscomite.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.