Chocolaterie Boon pakt uit met uniek Fabergé-ei in Harrods Londen

Standaard

boon ei londen 1Op vraag van het luxueuze grootwarenhuis Harrods in Londen heeft Hasselts chocolatier Patrick Mertens van Chocoladehuis Boon een uniek Fabergé-ei van 50cm hoog voor de lancering van de paascollectie 2014 van Harrods. Dit chocoladen ei is veel geld waard en kost enorm vele uren handenarbeid voor het te creëren. Trouwens de overige collectie is ook te bewonderen en te koop bij chocolaterie Boon in de Hasseltse Paardsdemerstraat zelf.

Peter Carl Fabergé creëerde ze tussen 1885 en 1917 in opdracht van de Russische tsaren om te dienen als paasgeschenk. Na de Russische Revolutie werden ze echter wereldwijd verspreid bij vermogende families.

Het ei is versierd met lelietjes-van-dalen, de lievelingsbloem en parels van favoriete juwelen van de vrouw van Tsaar Nicolaas ll. “Het maken van deze creatie was voor de chocolatiers een echte zoektocht en puzzelwerk om deze bloemetjes zo levensecht te doen lijken”, aldus Patrick Mertens.

“Elk bloemetje moet met de hand worden vervaardigd en met een pincet vastgezet op een steeltje van chocolade. Vervolgens worden de steeltjes en de bloemblaadjes secuur op het ei geplaatst en wordt het geheel vastgemaakt op een chocoladen sokkel met pootjes”, vervolgt hij.

boon ei londen

Het kostbaar chocoladen is dan ook veilig en wel bij Harrods geraakt, waar je het ook kan bewonderen bij een bezoekje aan Londen.

Fairtrade Callebaut

Immers al enkele jaren levert Boon aan Harrods, maar dat is nu wel het hoogtepunt. Zeker ook voor Callebaut, want hun fairtradechocolade van het gecontroleerde label Growing Great Chocolate is de basis voor dit prachtig eindproduct.

“Het duurzaamheidsprogramma van Callebaut gaat veel verder dan enkel en alleen een eerlijke prijs voor de cacaoboeren. Het zorgt er ook voor dat de telers betere leefomstandigheden krijgen, dat er schooltjes worden opgericht en dat de mensen op de plantages en hun familie terecht kunnen voor medische zorgen en onderwijs. Maar ook voor simpele dingen zoals waterpompen voor zuiver water”, besluit de fiere chocolatier. 

Bekijk hier het nieuws op VTM.

www.facebook.com/BoonChocolates 

Advertenties

2 gedachtes over “Chocolaterie Boon pakt uit met uniek Fabergé-ei in Harrods Londen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.