Choquerend hoe mensen weg naar Winterland vragen en niets verteren

Standaard

frituut pierre

Op koopzondag 14 december 2014 telde Anna van Frituur en Broodjesbar Pierre aan de Maastrichterstraat in Hasselt 117 mensen die kwamen vragen, waar Winterland zich bevond zonder ook maar iets te verteren. 69 kasregistraties had ze slechts. Al zolang Winterland bestaat, is haar zakencijfer in die periode met 70% gedaald. 

“Ook ik moet alle vaste kosten betalen, ook al verkoop ik minder van mijn omzetgevoelige producten. De mindere omzet is te wijten aan de komst van Winterland, waar iedereen heentrekt. Vóór Winterland er was, stonden hier rijen aan te schuiven voor een hapje, bikky, broodje of friet. Sinds Winterland er is, kan iedereen daar terecht om dezelfde consumpties te nuttigen tegen een duurdere prijs en met meer sfeer”, aldus Anna.

Tijdens ons gesprek op dinsdag 16 december 2014 waren wezelf getuige hoe vier meisjes kwamen vragen voor de weg naar Winterland, zonder ook maar iets te verteren. “Dan doen ze liever daar”, vult Anna aan.

Volgens Anna moet het stadsbestuur ook meer kerstbeleving in de binnenstad halen om een wisselwerking met het horecabezoek tussen stadskern en Winterland totstand te brengen. “Alleen doen ze maar iets op koopzondagen en dan alleen nog maar in de hoofdas van de winkelstraten”, klinkt het.

Desalniettemin blijft Anna hopen op betere tijden.

4 gedachtes over “Choquerend hoe mensen weg naar Winterland vragen en niets verteren

  1. J Verzijlberg

    Er zijn veel mensen die in Maastricht wonen, die er wel eens een kijkje gaan nemen maar daar toch niks kopen,, reden ze hebben er geen geld voor,, dat hoef je niet gelijk aan hun neus te zien,,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.