Digital Wizards presenteert digitale menukaart om allergenen te filteren

Standaard

digital wizards 1

Naast de Maison Blanche hanteren tot nu toe onder andere Het Smaaksalon en De Kwizien in Hasselt de revolutionaire digitale menukaart – die allergenen kan filteren – voor hun klanten, die allergeenvrij zonder schaamte kunnen eten buitenshuis. Zaakvoerders Frank Seurs & Pieter Raskin – ook app-ontwikkelaar – van Digital Wizards VOF hebben een digitale menukaart ontwikkeld uit noodzaak en gebrek van fatsoenlijke software in de horeca. Immers Pieter Raskin weet erover mee te praten.

“Sinds de nieuwe Europese allergenenwetgeving in december 2014 zijn fabrikanten en groothandelaars verplicht om een opsomming te geven aan de hand van de tot nu toe 14 wettelijk erkende allergenen in hun voedingsmiddelen moeten bekendmaken, want de horeca verwerkt deze ingrediënten in hun gerechten en moet ook de klanten laten weten,welke allergenen erinzitten”, aldus Frank Seurs van Maison Blanche.

En hier starten de problemen. “Volgens een uitzonderingsmaatregel van de Belgische wetgeving moet elke klant – die vraagt naar allergeenvrij voedsel – mondeling hierover worden geïnformeerd door daartoe opgeleid personeel, wat in de praktijk nogal omslachtig is”, gaat Pieter Raskin verder. “Daarom lanceren we de digitale menukaart, waar de klant zelf 14 allergenen kan filteren”. Elke digitale menukaart wordt op maat en naar wens van elke horeca-uitbater ontwikkeld.

“De digitale menukaart is bruikbaar op de door de zaak aangereikte tablet of via een Wifiverbinding met de smartphone. De klant kan vervolgens zijn allergische ingrediënten aanduiden, waardoor alle gerechten met die allergenen worden geschrapt en rood gemaakt op de kaart”, aldus Frank Seurs, die ook regelmatig updates doet van aanpassingen op het menukaart, direct gelinkt met de website, kostenbesparend door drukwerk uit te sparen. Statistieken op de tablets geven ook de meest bekeken gerechten weer, goede info voor de volgende kaartsamenstelling door de horeca-uitbater. Verdere ontwikkelingen zitten in de pijplijn.

http://www.digitalwizards.be

http://www.maison-blanche.be

http://www.smaaksalon.be

http://www.dekwizien.be

Advertenties

2 gedachtes over “Digital Wizards presenteert digitale menukaart om allergenen te filteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s