Cambrinus Hasselt opgefrist maar nog steeds in oude glorie

Standaard

cambrinus 3Sinds woensdag 16 september 2015 vanaf 10u heeft volkscafé Cambrinus Hasselt achter van standbeeld van Van Veldeke na een opknapbeurt en nieuwe uitbater de deuren heropend voor het grote publiek. We gingen er op vrijdag 18 september 2015 langs en troffen er nieuwe cafébaas Dries Kerkstoel en ex-cafébazin Mieke Achten aan. Deze laatste was zeer tevreden over haar huidige leven. “Eindelijk kan ik genieten van hetgene ik graag doe”, waren haar vrolijk klinkende woorden. Dries wordt nog steeds wat geassisteerd vooral bij de administratie en met nuttige tips over hoe een horecazaak te runnen door Mieke. 

cambrinus 5

Dries heeft het volkscafé helemaal in zijn oude glorie gelaten. “Naast nieuwe binnentoog, toiletten en keuken heb ik nog de muren van de bezoekersruimte een nieuw laagje verf gegeven en de electriciteitsdraden deskundig verborgen. Voor de rest is hier niks veranderd, want alle decoratie staat of hangt er nog steeds”, aldus Dries Kerkstoel.

cambrinus 4

In de Cambrinus kan je een Jupileke of Stella Artois van ’t vat voor 2 euro drinken, een verse soep voor 3,50 euro bestellen & een croque uit het vuistje of een boulet eten voor 3 euro. De Cambrinus is dagelijks open vanaf 10u. “Zondag-, maandag-, dinsdag- en woensdagavond wil sluiten rond 22u30, de overige dagen kan het dan later worden. Trouwens elke donderdag vanaf 20u is er hier live muziek te beleven”, besluit Dries Kerkstoel. Twee tv-schermen hangen ook tegen de muren. Oude klanten keren druppelsgewijs terug naar hun toog. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s