Wereldwinkel Hasselt laat passanten stem geven aan cacaoboer op Grote Markt

Standaard

wereldwinkel markt 2015

In het kader van de Week van de Fair Trade tussen 7 en 17 oktober 2015 stonden vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkel Hasselt op zaterdag 10 oktober 2015 op de Grote Markt om de zes nieuwe smaken van hun biofairtradechocolade te promoten. Passanten konden producten uit eerlijke handel uit een beperkt assortiment kopen en proeven van de zes nieuwe smaken. 

Het gaat om biologische cacao en suiker, gemengd met verrassende smaken zoals kokosnoot en amandelen OF één van de drie fondantrepen met 72% cacao. Wie tot en met zaterdag 17 oktober 2015 op de Dag van de Wereldwinkel terugkeert naar de Wereldwinkel in de Dorpsstraat met een gekregen bon en een aankoop doet, krijgt een reep van die biofairtradechocolade er gratis bij.

Er stond ook een stoel aan de stand als symbool voor een plaats aan de onderhandelingstafel van de grote cacaoconferenties, zoals die in mei 2016. “Daar willen we dat er geluisterd worden naar de noden en oplossingen, die de cacaoboeren zelf moeten en kunnen verwoorden. Daarom roepen wij iedereen op onze chocolade-actie te ondersteunen. Wij delen bonnen uit aan deze stand. Mits een kleine aankoop kan je die tot 17 oktober 2015 in de wereldwinkel inruilen voor een gratis reep chocolade, uit de nieuwe lijn biochocolades van Oxfam-Wereldwinkels. Meteen leen je zo ook je stem aan de cacaoboeren in het Zuiden”, besluit vormingswerker Steven Schepers.

http://www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade

Advertenties

Een gedachte over “Wereldwinkel Hasselt laat passanten stem geven aan cacaoboer op Grote Markt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s