Giel Creemers & Anton Emonds schitteren in Belgian Champions Aspirant Baker 2015

Standaard

baker 3

In samenwerking met elf Belgische bakkerijscholen – waaronder die van de Hasseltse Hotelschool – organiseerde Aspirant Baker in het kader van het Nationale Voedingssalon in Brussel op 17, 18 en 19 oktober 2015 de finale van het tweejaarlijkse Belgian Championship Aspirant Baker 2015.  Het opzet bestaat er in het bakkerijberoep te promoten en de leerlingen voor te bereiden om deel te nemen aan  al dan niet internationale vakwedstrijden. Voor de leerlingen en de scholen is het kampioenschap de gelegenheid bij uitstek om hun vakkennis te promoten voor een groot publiek. Giel Creemers en Anton Emonds van de Hasseltse Hotelschool behaalden rsp. zilver en brons. 

Aspirant Baker zorgt voor de volledige inrichting, de organisatie en de grondstoffen van de demonstratie-ateliers, zodat elke deelnemer in de beste omstandigheden kan werken. De afgewerkte producten worden na de beoordeling door de jury verkocht ten voordele van Kom op tegen kanker, de Brailleliga en het Kinderkankerfonds.

baker 4

De nationale kampioenen maken kans op selectie voor het Europees Kampioenschap voor talentvolle jongeren Mondial du Pain, waar het Belgische team in  een vorige editie een  verdiende derde plaats behaalde.

De leerlingen van de Hotelschool Hasselt hebben veel geoefend onder de vakkundige begeleiding van hun praktijkleerkrachten Sevens en Mollu in de praktijkateliers van de bakkerijafdeling. In april 2015 vonden de preselecties plaats, waar de kandidaten een plaats konden veroveren om zich deze week op het Voedingssalon in Brussel te meten voor de titel van Belgisch kampioen.

Onder toeziend oog van nationale juryleden en een vakjury uit Vlaanderen en Wallonië werden de veeleisende proeven uitgevoerd. Giel Creemers en Anton Emonds van de Hotelschool Hasselt, afdeling Bakkerij, eindigden op respectievelijk de tweede en de derde plaats. Het team van directeur Liesbet Beyen van de Bakkerijafdeling van de Hotelschool Hasselt is terecht fier op het behaalde resultaat!

http://www.hotelschoolhasselt.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s