Vergeten Hasseltse smaken op koffieklets op 14 en 15 november 2015 in Stadsmus

Standaard

Jacques Collen van de Academie voor Streekgebonden Gastronomie doet verhalen over vergeten Hasseltse smaken uit de doeken tijdens een babbeltje met koffie en speculaas op zaterdag 14 en zondag 15 november 2015 – telkens tussen 14 en 17u in het Stadsmus, een evenement kaderend in de Week van de Smaak tussen 12 en 22 november 2015 met als thema vergETEN, wat kan wijzen op culinaire tradities, recepten, kookgerei en ambachten.

Jacques Collen weet naast het verhaal van de Hasseltse koffie in de plaatselijke horeca – koffie met jenever, crème de cacao en slagroom – nog meer te vertellen over een scheermoel en begijnenkoek. Dat laatste was een lekkernij – gebakken in de periode tussen 25 november (Sint-Katarina) en 17 december (Heilige Begga) – dat in 1626 een contractitem was tussen de begijnen en de abdissen van Herkenrode.

Inkom: normaal 3 euro en 2 euro voor UITpassers.

http://www.hasselt.be

http://www.asg.be

http://www.weekvandesmaak.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s