Nieuwe Winning is bio-aardappelhuisje voor korte ketenverkoop van bio-aardappelen

Standaard

in Sint-Lambrechts-Herk in de Nieuwe Winningstraat 13 ligt het bio-aardappelhuis van Koen Meuwis (42). Sinds 2010 is hij bioboer en teelt hij biologische aardappelen, groenten en granen. Bij hem en in andere aardappelhuisjes kan de klant direct bio-aardappelen van de akker kopen via een vernuft verkoopsysteem zonder tussenketens, gewoon volgens de korte keten. 

Koen Meuwis was actief in het onderwijs, maar koos voor een landbouwersstiel. “Na een korte loopbaan in het onderwijs besloot ik mijn jongensdroom waar te maken en boer te worden. Ik volgde de biologische landbouwopleiding van Landwijzer en deed stage op verschillende bio-bedrijven. Nu teel ik aardappelen, groenten en granen, ik werk op het ritme van de seizoenen en werk verder aan mijn droom”, aldus de enthousiaste landbouwer.

Al enkele jaren verkoopt hij zijn aardappelen in kleine aardappelhuisjes, waarbij de klant één of meerdere zakjes uit de kast haalt en het verschuldigde bedrag in de geldbox steekt. “Het is dus een vereenvoudigde versie van een automaat, maar in dit geval vertrouwt de boer op de eerlijkheid van de klant. En de ervaring leert dat de klant dit respecteert en er zelden of nooit iets niet klopt. Het is een alternatief thuisverkoopsysteem waar bij de klant op elk moment terecht kan voor lekkere biologische aardappelen en de boer al zijn tijd kan steken in het produceren van hoogwaardige lokale voeding”, aldus Koen Meuwis.

Dankzij zijn collega’s bioboeren zijn er momenteel 5 aardappelhuisjes, waar je terecht kan voor je aankoop van bio-aardappelen:

  • de Nieuwe Winning, Nieuwe Winningstraat 13, Hasselt
  • Steenberg 74, Sint-Lambrechts-Herk
  • Natlandhoeve, Stokstraat 2, Zepperen
  • Herkenrodeboer, Olmenbosstraat 12, Stokrooie
  • de Alverberg vzw, Opeindestraat 128, Kortessem

http://www.denieuwewinning.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s