Peter Collura is back in town met bistro Artchoc Hasselt

Standaard

artchoc 2

Met bistro Artchoc in de Ridder Portmansstraat is Peter Collura helemaal terug in Hasselt. “Ik presenteer 3 desserten en voorgerechten, een zevental hoofdgerechten met vooral aandacht voor schaaldieren en vlees & 4 rode en evenveel witte wijnen op borden tegen de muur. Opzet is dat klanten hier rustig en gezellig in een leuk decor met 20 plaatsen binnen en evenveel op het achterterras komen eten”, legt hij zijn concept uit. Regelmatig worden de menuborden aangepast.

artchoc 3

Peter Collura is een goedgemutste en vriendelijke horecahouder, die graag een woordje placeert met zijn klanten. “Op 15-jarige leeftijd heb ik het koksvak onder de knie gekregen tijdens een driejarig leercontract bij de Savarin van Luc Bellings. Nadien heb ik in twee tweesterrenrestaurants gewerkt, die van Michel Coppens in Groot-Bijgaarden en bij Clos-Saint-Denis. Vervolgens keerde ik terug naar Hasselt en opende twee succeszaken na elkaar in de binnenstad: eerst drie jaar de Artchoc en daarna acht jaar de 1220, waar nu restaurant Nano is. Nu start ik opnieuw met bistro Artchoc in de Ridder Portmansstraat om het culinaire succes van weleer voor te zetten”, besluit de 40-jarige Peter Collura.

Bistro Atchoc van Peter Collura – wiens moeder Belgische is en vader Siciliaan – is in de weekdagen geopend tussen 11u30 en 14u & 18 en 21u. Zaterdag tussen 18 en 21u. Op zon- en feestdagen is bistro Artchoc gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s