Winterland Hasselt 2015 op knusse zondag

Standaard

winterland 2015 2

Het moet gezegd worden dat Winterland Hasselt 2015 schoner aangekleed is dan vorige edities. Een grote verlichte kerstbol aan één van de drie ingangen aan de Hasseltse Poupjee, een ijspiste met meer sfeervolle decoratie met overkapping, meer kerstmarkt de catering van Guus Coppens zijn nieuwigheden.

winterland 2015 1

toiletten

huis van de kerstman

Helaas waren de toiletten aan het Huis van de Kerstman – dat op 9 december 2015 opengaat – waren tijdens ons bezoek op zondag 22 november 2015 buiten gebruik. Voor hoelang en waarom is ons niet duidelijk. 

puur hasselt

Die zondag was de eerste drukke maar geen superdrukke dag na een kalmde eerste week. Er waren consumptiekramen met veel volk en weinig volk. Puur Hasselt, de jeneverbar met echte Hasseltse specialiteiten zoals jenever van Fryns, Smeets en Wissels, maar ook met Hasseltse koffie volgens een recept van Mia Wissels, glühwein en warme choco was duidelijk zichtbaar voor de bezoekers. Winterlandcafé zat zoals altijd goed gevuld, terwijl de kermisattracties gelijk de Wild Mouse en het spookkot goed hun werk hadden.

poupjee

Nog tot en met 3 januari 2016 kan je Winterland op het Hasseltse Dusartplein dagelijks bezoeken vanaf 12u. Consumpties zijn er heel duur, maar trekt het volk uit het stadscentrum, waarbij horecazaken met hetzelfde aanbod met lagere prijzen in de binnenstad klagen over hun dalende omzet tijdens de eindejaarsperiode. Van terreurdreiging was gelukkig geen sprake, ondanks verhoogde waakzaamheid van eigen security en camerabewaking.

http://www.winterland.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s