Wat je zeker moet weten over wijnbar Wine Hasselt

Standaard

wine 2

Op zaterdag 29 november 2015 bezochten we voor de eerste keer wijnbar Wine in de schaduw van de Hasseltse Virga Jessebasiliek in de Kapelstraat, uitgebaat door Lode Mouchaers en eega Karla Menten. Beiden stonden enkele maanden in voor de volledige renovatie van het onderkomen pand en sinds een goede drie weken in wijnbar Wine geopend met een sfeervol lichtkleurig decor boven met leuke tafels en stoelen & zwarte muren op de benedenverdieping met toog, toiletten, een koffie-automaat voor Illy-koffie & de voorraad wijnen. Voor Lode en Karla is een levensdroom realiteit geworden. Architecte Karla ontwierp het interieur.

wine 4

“Je kan bij ons op de juiste temperatuur gekoelde wijnen proeven aan de hand van drie smaken: fresh, smooth of rich, dit alles per periodiek thema voor 6 weken, met keuze van 12 wijnen per glas. Het huidige thema zijn Franse wijnen, maar daarna maken we het smaakverschil tussen wijndruiven van de oude en nieuwe wereld”, aldus Lode Mouchaers. Bij de wijnconsumptie horen ook hapjes en die hebben ze in fingerfoods en pure foods, zoals kazen van kaasmeester Freddy en gamba’s op een stokje. 

wine 3

“Ook hebben de klanten de keuze uit 130 flessen wereldwijnen om mee te nemen als cadeautje of voor zelfconsumptie. Ook hebben we andere dranken met het wijningrediënt erin, zoals cognac,  eaux de vie, armagnac en grappa. En onze organische theesmaken zorgen voor een extraatje in het aanbod”. Het concept is onvolledig, mochten ook raadpleegbare of verkoopbare wijnboeken ontbreken.

wine 5

Wijnbar Wine is open op dins-, woens- en donderdag – telkens tussen 16 en 23u – & vrijdag tussen 16 en 24u & zaterdag tussen 14 en 24u. Zon- en maandag zijn sluitingsdagen.

http://www.smilethereiswine.be

https://www.facebook.com/smilethereiswine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.