Ook café Uilenspiegel Hasselt dreigt te verdwijnen

Standaard

uilenspiegel 1

Na café Concordia dreigt café Uilenspiegel aan de Hasseltse Luikerpoort te verdwijnen uit het stadsbeeld. De beslissing wordt eind deze week genomen. Nadat vastgoedeigenaar Hayen ook de voormalige frituur van de Griek in de Welvaartstraat onlangs heeft gekocht voor bijna 1 miljoen euro, houdt hem niet meer tegen om zijn eigendommen – café Uilenspiegel/De Griek/braakliggende parking naast overdekte parkeergarage van Welvaartstraat – in te palmen voor nieuwbouwappartementen met ondergrondse parking en bureauruimte op de gelijkvloer.

uilenspiegel 2

Het personeel van The Century moet dan uitkijken naar andere parkeermogelijkheden, als de huurovereenkomst tussen The Century en Hayen ten einde loopt voor het braakliggend terrein. Horeca wordt overbodig. Hopelijk wordt de niet-beschermde gevel van Uilenspiegel behouden en ingewerkt in de nieuwbouw, net als bij café Concordia.

uilenspiegel 4

uilenspiegel 3Sinds begin mei 1976 runnen broer Erwin en zus Carine Verlies de Uilenspiegel met zijn antiek interieur met nog rode fluwelen stoelen en barkrukken en koperen decoratie aan de toog. Zij hopen alleszins op een nieuw jaarcontract met opzeg en vermoedelijke sluiting op 1 oktober 2016. Zus Carine heeft alvast goede moed om elders verder te gaan met een zaak.

Advertenties

3 gedachtes over “Ook café Uilenspiegel Hasselt dreigt te verdwijnen

  1. Schepers gunter

    Geld wint nog maar eens van charme en nostalgie. Spijtig dat weer zo een vriendengroep en cafekennissen elders zijn plezier moet zoeken. Het was er altijd gezellig,de CHeers van hasselt. Tot snel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s