Hoofdstad van de Smaak heeft zijn eigen Hasselt Gin

Standaard

hasselt gin 1

Op 17 November 2015 is in restaurant Kaaiman te Hasselt deze nieuwe gin voorgesteld. Amper één maand later wordt hij niet enkel vlot verkocht via het netwerk van JCI Hasselt, maar heeft hij zijn weg gevonden naar alle gin-speciaalzaken van Hasselt! De kerst-pakketjes, met Hasselt Gin, zijn een schot in de roos en zullen menig gin-liefhebber blij maken als hun geschenk eindelijk onder de kerstboom uit mag. 

Het is de vereniging JCI Hasselt, die samen met Massy, één van de Hasseltse jeneverstokers, een nieuwe gin heeft ontwikkeld. Na een lang proces van discussie, smaken kiezen, proeven en overleg, werd uiteindelijk de ideale Hasseltse Gin ontwikkeld. Kruidig, krachtig, met een stevige afdronk, zelfs een beetje straf van smaak, net zoals het Hasselts drupke. De ideale verhouding limoen met een beetje gember geeft die finale toest van fris en fruitig. Deze combinatie zorgt voor een gin die zelfs puur zeer te smaken is maar die ook vooral klaar is om de zomer in te gaan en zeker niet zal vervelen qua smaak. Warm in de keel, fris in de mond! 

Dirk Ooms, als voorzitter van JCI-Hasselt, is dan ook terecht zeer trots op deze creatie en laat graag iedereen proeven van dit nieuwe en unieke Hasseltse product! JCI Hasselt heeft al meerdere projecten in Hasselt opgestart, waaronder Hasselt Beach, Tuttenboom & Kaperconcerten (nu Parkies). Allemaal concepten die ontsproten en opgestart zijn binnen JCI. Hasselt Gin zal nu aan dit rijtje kunnen toegevoegd worden als iets wat nog lang zijn plaats zal opeisen in Hasselt en ver daarbuiten. 

Wekelijks komen er ook trendy plaatsen bij waar je kan genieten van deze nieuwe Hasseltse specialiteit. Om hem eens te proeven kan je altijd terecht bij Holiday In, Gin & Jazz, Smaaksalon, Koks& Tales, Kaaiman en zelfs in de Moose-winterbar van Versuz. Wil je een fles of kerstpakket meenemen naar huis? Breng dan een bezoekje aan de Smaakwinkel, Gin & Tonic shop, Alcimex, Dranken Houben of de Gin & Jazz-pop-upbar op de Zuivelmarkt! 

Hoe serveer je deze Hasselt Gin nu het best? Met een neutrale tonic, want deze moet ondersteunen en mag zeker niet overheersen in het glas! Je kan hier bijvoorbeeld de Indian tonic water van Fever tree gebruiken. Werk het glas nog even af met een zeste van limoen en een drie-tal gekneusde jeneverbessen en uje hebt de ideale aperitief voor een leuke namiddag op een Hasselts terrasje.

http://www.hasseltgin.be

https://www.facebook.com/hasseltgin

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s