Café Bij Vieke Onder de Toren in Godsheide komt weer tot leven

Standaard

unie van godsheide 2015 1

Na het succes van 2014 heeft de Unie van Godsheide op zondag 20 december 2015 tussen 10 en 22u café Bij Vieke Onder de Toren in de Kiezelstraat tegenover de kerk van Godsheide een dagje geopend voor Godsheidenaren en buitenstaanders met een link naar de wijk. De café die reeds sinds 1938  bestaat, maar thans al een hele tijd gesloten is, was in gouden tijden the place to be in Godsheide. “Dat gevoel van weleer willen we nog eens doen herleven door de mensen van Godsheide centrum, Malpertuus aan de overzijde van het Albertkanaal en het Wolske aan de kant van de Kinepolis samen te brengen”, aldus Christel Vanquaethoven van de Unie van Godsheide.

unie van godsheide 2015 5

“De Unie van Godsheide is ontstaan door reacties op twee verkavelingsuitbreidingen in 2014 in Godsheide, waardoor enkele mensen zich geroepen voelden om leef- en woonkwaliteit, ondersteuning en organiseren van enkele culturele activiteiten en de inwoners van de drie delen korter bij elkaar te brengen, ondanks de fysieke hindernissen van Albertkanaal en Universiteitslaan”, aldus Christel.

unie van godsheide 2015 3

Om de seizoenswisseling pakt de Unie van Godsheide uit met een uniek initiatief. “Eén van de leukste was een picknick in Bethanië, waar iedereen zijn kost presenteerde op een gemeenschappelijke tafel voor gezamenlijke consumptie & het ontbijt op de Tuikabelbrug bij zonsopgang”. Vandaag echter ging Godsheide terug in de tijd met taart en gebak met koffie, cristallekes en frisdrank aan de toog & een diavoorstelling van 1500 ingestuurde foto’s van Godsheidenaren voor Godsheide Warm Aanbevollen. “Driehonderd ervan hebben we reeds uitvergroot vertoond tijdens de tiendaagse van Warm Aanbevolen en vandaag kan het publiek ze allemaal in gedigitaliseerde vorm bewonderen op groot scherm”, besluit Christel Vanquaethoven, doorlopend in de weer in de keuken en met de ontvangst van nieuwe gasten, zeker na de zondagmis. De kaartcompetitie moest nog beginnen.

unie van godsheide 2015 4

https://www.facebook.com/DeUnieGodsheide

https://deuniegodsheide.wordpress.com

http://www.godsheide.be/de-unie-godsheide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s