Politie Limburg Regio hoofdstad zet extra in op veiligheid aan Dusartplein in Hasselt

Standaard

In het kader van het incident van zinloze geweldpleging op zondagochtend 10 januari 2016 op het Hasselt Kolonel Dusartplein, gaat de politie Limburg Regio Hoofdstad meer politiepatrouilles laten circuleren en ook extra camera’s aanbrengen in deze uitgangsbuurt om het veiligheidsgevoel van de feestende jongeren en hun ouders te vergroten.

Hoewel dit incident op het Kolonel Dusartplein uitzonderlijk is, gaat de politie Limburg Regio Hoofdstad toch extra inzetten op de veiligheid in deze buurt. De politie heeft op vrijdagvoormiddag 15 januari 2016 ook een constructief overleg gehad met de personen die deze week in de pers kwamen met een burgerinitiatief rond de veiligheid op het Dusartplein.

Burgerinitiatief

In de media verscheen deze week een initiatief van enkele burgers die jongeren na een avondje uit willen helpen om veilig naar hun wagen of taxi te gaan. De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft via de pers kennisgenomen van dit initiatief en de initiatiefnemers uitgenodigd voor een overleg. “Wij hebben hen deze voormiddag laten toelichten wat hun voorstel precies inhoudt,” vertelt korpschef Philip Pirard. “Het was een erg aangenaam en constructief gesprek, waarin wij hen wel hebben geïnformeerd dat hun initiatief niet in strijd mag zijn met de wetgeving op de bijzondere en private veiligheid.”

Uitzonderlijk

De cijfers tonen aan dat het aantal feiten van fysiek geweld op en rond het Kolonel Dusartplein in Hasselt de laatste jaren in dalende lijn gaan. Een overzicht.

geweld dusartplein“Sinds jaar en dag zetten wij in op de veiligheid in de verschillende uitgaansbuurten in Hasselt,” verduidelijkt korpschef Pirard. “De cijfers tonen aan dat deze extra inspanningen hun vruchten afwerpen. In de meeste gevallen gaat het om eerder banale caféruzies die zich in elke uitgaansbuurt na een nachtje stappen wel voordoen.” Ernstige feiten zoals die van zondag 10 januari 2016 zijn dan ook erg uitzonderlijk te noemen.

Extra initiatieven

De politie Limburg Regio Hoofdstad begrijpt echter wel dat de feiten van afgelopen weekend een onveiligheidsgevoel gecreëerd hebben bij feestende jongeren en hun ouders. “Daarom zullen we het aantal politiepatrouilles in de buurt verder opdrijven,” zegt Pirard. Daarnaast gaan de politie Limburg Regio Hoofdstad en de Stad Hasselt de mogelijkheid onderzoeken om extra camera’s te plaatsen op het Kolonel Dusartplein. In eerste instantie werkt zo’n camera vaak ontradend. Maar wanneer er zich toch strafbare feiten voordoen, kunnen de daders aan de hand van camerabeelden sneller en makkelijker opgespoord worden.

http://www.politielrh.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.