PXL Hogeschool presenteert uitgebreider insectenmenu voor 40 dagen zonder vlees

Standaard

40 dagen zonder vlees pxl 2016

Op vrijdag 5 februari 2016 wordt de kick-off gegeven van het insectenmenu met vier gerechten voor de 40 dagen zonder vlees in de drie studentenrestaurants van PXL Hogeschool. PXL-Catering zorgt voor vegetarische gerechten en verschillende bereidingen op basis van insecten. Hoewel er veel te doen is rond insectenburgers blijft Hogeschool PXL geloven in het product. “Het is meer dan een hype,” vindt Rudy Rampelberg, diensthoofd PXL-Catering. “We willen onze studenten en bezoekers vertrouwd maken met alternatieven voor vlees en vis.”

De studentenrestaurants van Hogeschool PXL zetten sinds 2015 insectenburgers van Damhert op het menu en breiden het aanbod nu uit. “Indien we de consumptie van vlees en vis willen terugdringen voor het klimaatbehoud, moeten we nieuwe gewoonten aankweken bij onze studenten en bezoekers,” weet Rudy Rampelberg. “Onze koks laten met smaakvolle bereidingen zien dat insecten een volwaardig alternatief zijn voor vlees en vis.” PXL-Catering heeft een traditie in het aanbieden van kwaliteitsvolle, gezonde en lekkere maaltijden, en gaat voortdurend op zoek naar vernieuwing.

Deze vier insectengerechten staan alvast op het menu: meelwormballetjes in tomatensaus met spinazie en bloemkoolpuree; PXL-kriekelburger met buffelowormen -smeltkaas, salade en frietjes; pittige punt met meelwormen – salade en aardappelschijfjes Tex-Mex & schnitzel en buffalowormen op Milanese wijze.Deze menu wordt gereserveerd – ook na de 40 dagen zonder vlees – in het Agorarestaurant in Diepenbeek, Campusrestaurant Vildersstraat en Campusrestaurant Elfde Linie.

Smakelijk!

http://www.pxl.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s