Oxfam Hasselt viert 10 jaar FairTradeGemeente met eerlijk menu in Smaaksalon

Standaard

fairtradegemeente 1

In 2016 viert Hasselt zijn tiende verjaardag als FairTradeGemeente. Oxfam Wereldwinkel Hasselt, een van de trekkende krachten achter het project, stelde op maandag 29 februari 2016 eerlijke producten voor in het Smaaksalon. Giovani Oosters en Annelies Santens gaven de aftrap en serveren maandelijks vanaf maandag 29 februari 2016 het favoriete fairtrademenu van een bekende Hasselaar of Vlaming, telkens met een hoofdingrediënt uit het aanbod van de Oxfam Wereldwinkel. 

Bekende fairtradefans

Chef-kok Giovani Oosters van het Smaaksalon is een fervente fairtradefan. Zo werkt hij al jaren mee aan het jaarlijkse culinair parkfestival Amuse op Domein Kiewit. Professionele koks en amateur-keukenpieten demonstreren er hun kunnen door te koken met eerlijke producten uit het Zuiden en van bij ons.
 
Clara Cleymans en Lieve Blancquaert, enkele van de bekende koppen die in 2016 een fairtrademenu kiezen voor het Smaaksalon, werkten recent nog mee aan Oxfam-Wereldwinkels’ eindejaarscampagne. Fotografe Lieve Blancquaert: “In mijn ideale wereld zou alles van eerlijke handel zijn. Zodat je niet moet twijfelen als je iets koopt, waar dan ook, of het op een eerlijke manier tot stand gekomen is of niet.”
 
Hasselt (H)Eerlijke Stad
 
10 jaar geleden verwierf Hasselt de titel FairTradeGemeente. Dat betekent dat de stad ijvert voor eerlijke handel met het Zuiden. Een trekkersgroep van enthousiaste vrijwilligers heeft daarvoor, met de steun van de stad, tal van acties opgezet en doet dat nog steeds.
 
Zo pronken handelszaken, café’s, ontmoetingscentra enzovoort, die minstens twee producten van eerlijke handel verkopen of gebruiken, met een bordje op de gevel dat zegt ‘Hasselt (H)Eerlijke Stad’. Scholen, een andere belangrijke FairTradeGemeente-partner, kunnen een fairtradeschool worden. Dat past helemaal in de veertig jaar oude traditie van de Hasseltse wereldwinkel om kinderen en jongeren te sensibiliseren over eerlijke wereldhandel.

http://www.fairtradegemeenten.be

Advertenties

Een gedachte over “Oxfam Hasselt viert 10 jaar FairTradeGemeente met eerlijk menu in Smaaksalon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.