Zes personen op non-actief gesteld na incident Versuz

Standaard

Op donderdag 3 maart 2016 vond er, naar aanleiding van het laatste incident aan de Versuz, een overleg plaats tussen burgemeester Hilde Claes, de politie Limburg Regio Hoofdstad, de Versuz en de betrokken bewakingsonderneming. Er werden enkele maatregelen genomen waaronder het tijdelijk op non-actief plaatsen van vijf portiers en een medewerker van de Versuz.

Op initiatief van burgemeester Hilde Claes vond er een overleg plaats naar aanleiding van de feiten van zondagochtend 28 februari 2016, waarbij ook enkele portiers betrokken waren. Naast de burgemeester zelf zaten ook de politie, de Versuz en de verantwoordelijke van de bewakingsonderneming aan tafel.

Tijdens het overleg namen de verschillende partijen enkele maatregelen en werden er afspraken gemaakt voor de toekomst. “Zowel ikzelf als de politie tillen erg zwaar aan de feiten van afgelopen weekend,” vertelt burgemeester Hilde Claes. “Ook de andere personen aan tafel deelden deze mening. Veiligheid is een zaak van ons allemaal, waarin iedereen ook zijn verantwoordelijkheid moet nemen.”

 In onderling overleg werd beslist om zes personen tijdelijk op non-actief te stellen tot de onderzoeken van Binnenlandse Zaken en het parket Limburg afgerond zijn. Het gaat om vijf medewerkers van de bewakingsonderneming en één medewerker van de Versuz. Deze maatregel gaat vanaf 3 maart 2016 in. “Wij hebben het dossier overgemaakt aan Binnenlandse Zaken,” vertelt korpschef Philip Pirard. “Zij beslissen immers over een eventuele intrekking van de vergunning van de betrokken portiers. Onze diensten werken het onderzoek naar de feiten verder af en zullen dan alles overmaken aan het parket.”

Daarnaast komen er vanaf donderdagavond 3 maart 2016 extra portiers aan de Versuz en meer politietoezicht. “Hiermee willen we de veiligheid van de bezoekers garanderen maar ook zeker het signaal geven dat er voor amokmakers geen plaats is in de Versuz en in Hasselt,” zegt burgemeester Hilde Claes. De politie Limburg Regio Hoofdstad zal naast haar extra patrouilles aan het Kolonel Dusartplein de komende tijd dus ook vaker passeren aan de Versuz. Daarnaast blijven ze ook op zeer regelmatige basis controleren of de wetgeving waaraan de bewakingsfirma’s onderworpen zijn in de politiezone correct wordt nageleefd.

http://www.versuz.be

http://www.politielrh.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.