Fullhouse voor Zeghetmettekst bij Tarte Tatin in Hasselt

Standaard

Op donderdagavond 17 maart 2016 liep het taartenhuisje Tarte Tatin in Hasselt weer goed vol voor de tweede editie van Zeghetmettekst als podium voor woord met een streep muziek. Zes podiumdichters brachten er poëtische teksten van eigen hand, afgewisseld met een streep muziek van de Limburgse singersongwriter Stane. We spraken achteraf met Koen Snyers, zelf dichter maar daarnaast initiatiefnemer en gastheer van dit nieuwe podium voor woord.

“Vorig jaar startte ik met Zeghetmettekst als uitgeverij voor poëtische tekst met een verhaal”, zegt Koen. “Naast mijn dichtbundel ‘Onderweg naar hier en later’ gaf Zeghetmettekst intussen ook de bundels van Annelies Leysen en Ruth Van de steene uit. Later dit jaar volgen er nog enkele andere uitgaves. Als uitgever wil ik auteurs van sterke poëtische teksten uitgeefkansen bieden.”

 “Ik wou meer dan alleen maar poëzie uitgeven”, gaat Koen verder. “Omdat er in Limburg weinig gebeurt rond podiumpoëzie, nam ik begin dit jaar het initiatief om van Zeghetmettekst ook een open podium voor woord te maken. In Tarte Tatin vond ik de geknipte locatie voor dit podium. Het concept is eenvoudig: meerdere podiumdichters brengen elk een tiental minuten uit hun eigen poëtisch werk, afgewisseld met een streep muziek door één centrale muzikale gast.”

 “Net zoals voor de eerste editie in januari 2016 vonden opnieuw ruim dertig mensen de weg naar Tarte Tatin”, vertelt Koen. “Het bewijs dat mensen graag even de tijd nemen om te vertragen in hectische tijden, om gewoon te komen luisteren naar poëtische woorden en passende muziek. Het is mijn vaste overtuiging als dichter, uitgever en organisator dat mensen meer van poëtische teksten houden dan ze soms zelf beseffen. Poëzie moet bij de mensen gebracht worden en dat is de missie van Zeghetmettekst.”

Tijdens de tweede editie presenteerde Koen alvast een gevarieerd aanbod van woordperformers. Zelf bracht hij onder meer gedichten uit zijn debuutbundel. Sandra Elisa Maes droeg voor uit haar drie dichtbundels, Katelijne Billet combineerde zang en poëtische teksten, Sandra Noelmans bracht haar uitgepuurde gedichten, Els Dejonghe zorgde voor een poëtische monoloog en Hans Stockmans bracht vooral zijn verwondering onder woorden. De Limburgse singer-songwriter Stane zorgde drie keer voor een mooie streep muziek.

 “Het was inderdaad weer een gevarieerde avond”, zegt Koen. “Op donderdag 19 mei 2016 staat de volgende editie op het programma, met weer een mooie line-up. En het is de bedoeling dat we in september verder gaan met Zeghetmettekst als podium.” Kaarten kan je reserveren via een mailtje naar info@zeghetmettekst.be.

http://www.zeghetmettekst.be

http://www.gewogenwoorden.be

https://www.facebook.com/Zeghetmettekst

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s