Stijlvolle en lekkere Italiaanse keuken bij Osteria Moretti in Hasselt

Standaard

Op 8 februari 2016 openden Alexander Reniers en Tiana Moretti Osteria Moretti zijn deuren in de Hasseltse Aldestraat. Vanaf de opening is de gezellige, warme en rustgevend eethuis bijna of helemaal volzet. Zowel de door Alexander huisbereide Italiaanse gerechten met dagverse ingrediënten en in een open keuken als de door Tiana verzekerde, vlotte en vriendelijke bediening, geven de maximum 28 zittende eters een smaakvol gevoel in een sfeervolle zaak. Beiden hebben ze horeca-ervaring. Zij werkte als patissier bij De Slagmolen en Hertog Jan & hij in de keuken bij Het Hof van Kleve en Vrijmoed.

“Met dat concept hebben wij een welgekomen som van 3.000 euro eind 2015 met ons businessplan gewonnen in een wedstrijd voor jonge ondernemers tussen 18 en 28 jaar in de categorie van kleine startende ondernemers, een goede financiële steun voor de inrichting van Osteria Moretti”, aldus Alexander. “Na een goede voorbereiding van het businessplan in november en december 2015, hebben we in vijf weken tijd na hard labeur ons eethuis helemaal ingericht in goede samenwerking met de huisbaas”, gaat Tiana verder. “Momenteel zijn we bezig met de afhandeling om een terras voor hoofdzakelijk drankconsumpties met houten meubels in de verlenging van het binnendecor te plaatsen aan de overkant van de straat, waar nooit zon komt”.

Drank-, wijn- en menukaarten zijn opgesteld in de Italiaanse taal met ook heel wat Italiaanse ingrediënten, hetgeen een bezoek aan de Italiaanse keuken van Osteria Moretti een complete, culinaire beleving moet geven. Tafelgangers moeten een tiental minuten wachten op hun bestelling, waarvoor Alexander hard werkt aan zijn smaakvolle bereidingen in zijn open keuken. “Om organisatorische redenen serveren we lunches met foccacia’ s, salade en pasta tussen 12 en 14u & antipastagerechten tussen 14 en 17u. Om 18u gaat de zaak voor een uurtje dicht, waarna vanaf 19u reservaties hun avonddiner als viergangenmenu voor 46 euro en vijfgangenmenu voor 55 euro plus eventueel aangepaste wijnen uit ons assortiment van 30 soorten Italiaanse rode en witte wijn kunnen consumeren”, aldus Alexander. De menu’s voor het avonddiner veranderen maandelijks.

Ook is er ontbijt met beperkte keuzemogelijkheden dagelijks vanaf 10u voorzien. Alle desserts worden huisbereid door de gastvrouw en smaken overheerlijk. Naast de wijnkaart biedt Osteria Moretti nog een selecte reeks sterke dranken en cocktails. “Ook niet vergeten te proeven is onze smaakvolle koffie van eigen mix, samengesteld door Rombouts”, geeft Tiana nog even mee. Zij probeert via opleidingen en kennisoverdracht de barista technieken onder de knie te krijgen. Tenslotte kunnen bezoekers ook losse Italiaanse producten aanschaffen.

Osteria Moretti is dagelijks open. ’s Dinsdags sluiten ze echter om 15u en ’s woensdag is hun wekelijkse sluitingsdag. Reserveren kan op info@osteriamoretti.be of op 0476/42 97 70.

http://www.osteriamoretti.be

https://www.facebook.com/Osteriamoretti

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.