Discussie over hotdogs en haute-dogs laait op in Hasselt

Standaard

Je hebt hotdogs en je hebt haute-dogs. Hotdogs zijn al decennia verkrijgbaar in iedere frituur of hotdogkraam. Haute-dogs hebben een veel verfijndere samenstelling van ingrediënten dan de doodgewone knakworst met zuurkool en mosterd. Haute-dogs zijn in Hasselt en Pukkelpop geïntroduceerd door Rob Biesmans en zijn Foodmonkeys. Jeroen Meus claimt de Vlaamse introductie met zijn haute-dogrestaurant Würst in Leuven en Gent en nu ook in pop-upvorm in Hasselt tussen april en augustus 2016. Anna De Notarpeitri van frituur en broodjesbar Pierre trekt fel van leer tegen dit nieuwe marketingproduct en zegt voluit dat een hotdog met andere dan de klassieke ingrediënten geen veredelde hotdog is, maar gewoon een andere naam dan haute-dog vereist. Immers zij verdedigt haar eigen hotdogs door te zeggen dat  ze van onder andere de directrice van de Hasseltse Hotelschool en van Rudy Rampelbergh als hoofd keuken bij PXL Catering positieve reacties krijgt over haar standpunt. “Bij jou kan ik al jaren lekkere hotdogs eten, zoals ik ze nergens kan eten”, was Rampelberghs reactie op Facebook. “Mijn hotdog kost vier euro en de vriendelijkheid naar de klanten en de netheid achter de toog zitten in de prijs begrepen”, stelt ze.

https://www.facebook.com/Denotarpietroanna

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s