Reballion Hasselt is zaak met smaakvolle ballen

Standaard

Op vrijdag 6 mei 2016 opende Reballion langs De Kleine Hal in de Hasseltse Maastrichterstraat eindelijk zijn deuren. Lotte (30) en Maarten (34) Broekx uit Neerpelt serveren er dagverse bereide ballen of gehaktballen met een saus, die is geïnspireerd op een plaats in de wereld, sommigen zonder gluten, lactosen en bewaarmiddelen. “Met typische specerijen en groenten brengen wij de smaak van verschillende culturen tot leven in onze gehaktballen. Je kan zelf je favoriete ballen en saus combineren met één van onze bijgerechten, zoals groentenmix in combinatie met couscous, rijst of quinoa”, zegt Lotte. 

“Alle smaken heb ik geoptimaliseerd in samenwerking met Frederick Quetin van Slagerij Quetin hier iets verder. Ons assortiment uit balletjes vertegenwoordigen zes wereldsmaken. Zo is er de Hasseltsmaak met Belgisch varkens- of rundsgehakt met rode ui, appel en peterselie. De Pisasmaak is samengesteld uit Italiaans kalfsgehakt, verse basilicum, olijven en pesto. De Pamplonasmaak bestaat uit Spaans varkensgehakt, chorizo, paprika en peterselie. Voor de Bangkoksmaak hebben we gekozen voor Thaïs kippengehakt, panang curry, kokos, limoen, sesam, gember, koriander en ananas. De Mararokkaanse smaak komt uit Marakech en bevat lamsgehakt, rozijnen, komijn, kanel en harissa. Tenslotte onze vegetarische variant komt uit Peru en houdt Peruviaanse quinoa, gemalen cashewnoten, wortelen, citroenzeste en komijn in”, legt broer Maarten uit.

Er zijn drie portiecategorieën voorzien, gaande van 2 ballen voor kids voor 6,50 euro naar 4 ballen voor 10,50 euro en 6 ballen voor 13,50 euro, aangevuld met het gewenste bijgerecht. Je kan ook een smakelijke wereldreis maken met 5 ballen naar keuze + een bijgerecht voor 12 euro. Alles kan ter plaatse geconsumeerd of meegenomen worden. Frisdrank en koffie kosten 2 euro. Reballoin Hasselt is dagelijks geopend tussen 11u30 en 21u, behalve op zon- en feestdagen.

http://www.reballion.com

https://www.facebook.com/reballionfood

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.