Miraculeuze feeststemming op drassige Amuse Hasselt 2016

Standaard

Het culinair parkffeest Amuse op zondag 5 juni 2016 zit er weer op.Wie ’s ochtends dacht aan regenloos en zonnig weer werd voor gek verklaard, maar het zonnetje brak miraculeus door tijdens de middag, wat betekent dat we de zesde Amuse in het veertigjarige Domein Kiewit van de zonnige kant met een drassig middenveld tussen de tenten kunnen aanzien.

De bezoekers waren in grote getale paraat voor een rondgang. De stadsdiensten hadden nochtans smalle planken voor de standen gelegd om het publiek te vrijwaren van natte voeten, maar helaas moesten doorschuivende rijen de houten planken verlaten om het stilstaand publiek op de planken bij de kraampjes te ontlopen, waardoor velen vooral ouderen problemen hadden. Maar dat feit kon de feeststemming niet temperen.

Centraal stonden koks zoals Giovani Oosters, Mario Holtzem,  Anne-Sophie Breysem, Marijke Vanwelkenhuysen (Oats) en Yousra Rifi (Aïcha Creafood) om lekkere gerechten te bereiden met fairtradeproducten en producten uit de korte keten. Ouders en kinderen mochten ook hun gerechtjes zelf klaarmaken boven het kampvuur. Muziek gaande van Afro hiphop, traditionele gipsy en progressieve jazz naar popsongs van Marco Z liet het publiek ook niet onbewogen, zeker als dansen op de affiche stond. De plaatselijke NGO’s  – die kleinschalige projecten financieren en begeleiden in ontwikkelingslanden – en standhouders met fairtradeproducten of producten van bij ons hadden ook hun handen vol met bezoekers te bedienen. En nu op naar de zevende editie van Amuse Hasselt!

Foto’s Chretien Paesen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s