Vanreusel wint ITQI Superior Taste Award 2016

Standaard

Vanreusel, de Hamontse snackfabrikant tegenwoordig opererend onder de naam Beltaste Hamont N.V., valt opnieuw in de prijzen. Zowel hun Frikandel BEST BITE als hun gekende Gehaktbal (boulet) kregen een ster toegekend van de kritische, internationale iTQIjury. Dit is uniek en de eerste keer dat een snackfabrikant bekroond wordt met deze award.

iTQi Superior Taste Award

De Superior Taste Award van het International Taste en Quality Institute is het enige label op gebied van smaak dat door opinieleiders, nl. Michelinchefs en sommeliers toegekend wordt. Niet alleen keurt de jury of het product lekker is, maar ook of het wel kwaliteitsvol is en dat is exact waar Vanreusel telkens op inspeelt. Het R&D team bewaakt met veel passie haar kwaliteitsniveau en daardoor zijn de genoemde producten nog steeds van optimale kwaliteit.

Tijdens de iTQIsessies wordt elk product blind getest volgens een strikte zintuigelijke procedure en krijgt het een individuele evaluatie (sensorische analyse). De juryleden moeten de producten testen alsof ze in familiekring worden gebruikt en dus niet in hun restaurant. Voor elk getest product wordt er een sensorische analyseverslag gemaakt. Criteria zoals geur, smaak, ervaring in de mond, nasmaak, textuur enz…. worden door elk jurylid zorgvuldig onderzocht.

Internationale jury

De juryleden van iTQi komen uit maar liefst 17 verschillende landen. Stuk voor stuk zijn ze lid van de meest prestigieuze Europese culinaire verenigingen.

http://www.itqi.com

http://www.vanreusel.eu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.