Julie van De Wiels chocoladen juwelenset bij Boon

Standaard

Chocoladehuis BOON ontwierp samen met Julie van De Wiel, eerstejaars Edelsmeedkunst & Juweelontwerp aan de PXL MAD Faculty in Hasselt, een prachtige juwelenset volledig uit chocolade.

Voor hun eindwerk kregen de eerstejaarsstudenten Edelsmeedkunst & Juweelontwerp de opdracht om een parure of juwelenset te ontwerpen met als thema 1 van de 7 hoofdzonden. Julie van De Wiel werkte rond het thema ‘Gulzigheid’. Vandaar dat Julie opteerde voor eetbare, chocoladen juwelen. 

De sierlijke ‘G’ die in de creaties terugkomt, staat voor Gula, Latijn voor gulzigheid. De parels, aardbeien en braambessen die verwerkt werden in de juwelen zijn volledig van chocolade. De witte chocoladen parels werden een voor een met de hand doorboord en geregen. Voor het gezichtsjuweel werd gebruik gemaakt van een mondmasker om de chocolade aan te bevestigen. Het rugjuweel bestaat uit chocoladen parels die met linten geregen werden. De armband is (buiten het rode touwtje) volledig van chocolade. Voor de chocoladen aardbeien en de braambessen werden siliconen mallen gemaakt en vervolgens werden hiermee de chocoladen vruchten gemaakt.

De juwelen zijn momenteel te bezichtigen bij Chocoladehuis BOON in Hasselt en worden niet verkocht.

http://www.chocoladehuisboon.be

Foto’s Maria Laura Raia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s