Café Casterwijk Hasselt sluit eind juli 2016 deuren wegens te hoge huurprijs

Standaard

casterwijk café

Café Casterwijk aan het Heldenplein in Hasselt moet eind juli 2016 de deuren sluiten, niet omwille van persoonlijke redenen, maar wel omwille van de onbetaalbare hoge huurprijs. Dat is meteen de eerste zaak volgens ons tussen de Singel en Groene Boulevard die moet sluiten om die reden. We kunnen enkel maar besluiten dat er niet alleen in het stadscentrum weer meer leegstand komt, wegens einde huurovereenkomsten, want de huiseigenaars slaan blind voor leegstand de huurprijzen maar op. Helaas is het verdwijnen van Café Casterwijk een verarming voor de leuke gemeenschap aan die stadskant. De leegstandsplaag breidt uit! “Dat is het gevolg van het spel tussen vraag en aanbod”, reageert schepen Tom Vandeput hierop.

Advertenties

2 gedachtes over “Café Casterwijk Hasselt sluit eind juli 2016 deuren wegens te hoge huurprijs

  1. kelly peeters

    Grotendeels inderdaad Door de hoge huurprijzen, maar ook omdat men meestal gebonden is aan de brouwerij.
    Zij beslissen welke bieren je schenkt, bv: ben je gebonden aan CRISTAL KUN JE LEFFE SERVEREN, ben je bij marterns dan mag je deze niet serveren dan heb je Bv maredsou.
    De brouwerijen huren meestal van de eigenaar en de cafebaas van de brouwerij en ik denk dat daar ook het schoentje wringt ivm die hoge huurprijzen. Spijtig dat het dicht gaat was wel leuk bij cyriel en tig.

    • Ik dacht dat wurgcontracten met de brouwerij tot het verleden behoorden, aangezien een tijd geleden de brouwerijen overeengekomen zijn om de voorwaarden te versoepelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s