Honderden foto’s vertellen verhaal van 40 jaar stedenjumelage Hasselt-Detmold tot 11 september 2016 in CC Hasselt

Standaard

De vriendschapsband tussen de steden Hasselt en Detmold bestaat in 2016 40 jaar. De voorbije dagen werd dit in Hasselt gevierd. Een fototentoonstelling die deel uitmaakte van het feestprogramma loopt momenteel in het cultuurcentrum.

Duizenden Hasselaren en vele Hasseltse verenigingen bezochten de mooie stad Detmold in de loop der jaren. Dit leidde tot vele uitwisselingen met onder andere culturele verenigingen en sportclubs.

Bij het stadsarchief en bij heel wat van deze verenigingen konden vele honderden interessante foto’s verzameld worden. Er werden 160 foto’s geselecteerd voor de tentoonstelling. Om het wat gemakkelijker te maken voor de bezoeker werd het overzicht onderverdeeld in 8 perioden van telkens 5 jaar. Deze expo was in mei 2016 reeds te zien in het stadhuis van Detmold.

Nu is Hasselt dus aan de beurt. Nog tot en met zondag 11 september 2016 kan je deze overzichtstentoonstelling alle dagen gratis gaan bekijken tussen 8 en 17u in het CC Hasselt. Onder de grote trap is een tv-zithoek ingericht, waar nog een 800-tal andere foto’s te zien zijn op het scherm.

http://www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.