Huisgemaakte churros, sepia, paella en zarzuela zijn toppers bij koffie- en eethuis Esquina Hasselt

Standaard

Het koppel Marta Galindo (47) en Jesus (Sus) Mendoza (48) runnen al meer dan vier jaar koffie- en eethuis Esquina in het hoekpand van de Hasseltse Plantenstraat 44 in de schaduw van de Heilig-Hartkerk. Velen zullen Marta en Sus nog kennen als de uitbaters van de Spaanse club in de Boomkensstraat in Runkst tussen 1997 en 2006, terwijl hun grootouders tussen 1978 en 1989 de andere Spaanse club op de Runkstersteenweg exploiteerden.

“Bij koffie- en eethuis Esquina is iedereen van harte welkom en wordt iedereen met een praatje en glimlach vriendelijk bediend voor een lekkere drank- of eetconsumptie, terwijl mijn vrouw alle gerechten van de kaart à la minute bereidt met dagverse producten in de keuken”, legt Sus uit in een knusse zaak met een zestigtal zitplaatsen binnen en buiten. “Op onze kaart heeft de klant een uitgebreide keuze tussen gerechten uit de Belgische, Italiaanse en Spaanse keuken”, gaat hij verder. “Vooral onze huisgemaakte churros elke zondag tussen 9 en 12u, en de duurdere inktvis sepia à la plancha of de pijlstaartinktvis calamares zijn een groot succes bij onze klanten, die hiervoor speciaal uit alle windstreken naar Esquina komen. Ook onze huisbereide paella met calamares, sepia, gambas, almejas, kip, runds- en varkensvlees, paprika, erwten en rijst & onze zarzuela naar mijn grootmoeders recept met de eerste 4 dezelfde ingrediënten bij de paella plus merzula, pescadilla en erwten in een lekker tomatensausje vliegen over de toonbank. Paella en zarzuela wel liefst twee dagen op voorhand bestellen”, aldus Marta.

“Door de te grote verscheidenheid van Spaanse wijnen en de daaruitvloeiende gevolg dat we niet aan de wijnsmaak van alle klanten kunnen voorzien, hebben we met succes gekozen voor een Portugese wijn op de kaart. Iedereen vindt hem ook lekker en is tevreden”, aldus Sus. En hun koffie van Mika Puro Noble onder fairtradelabel aan 2,20 euro is eveneens zo lekker om er meer te consumeren.

De prijzen bij Esquina zijn aan zeer democratische kant voor heel lekker huisbereid eten, omdat het koppel zonder personeel in eigen eigendom werkt. Horeca en de sociale omgang zitten in hun bloed. Gastvrijheid en vriendelijkheid zijn hiervoor sleutelwoorden. Koffie- en eethuis Esquina – wat Spaans is voor hoek – is dagelijks open tussen 9 en 19u, de keuken tot 18u45. ’s Donderdags en op feestdagen is de zaak gesloten. Reserveren kan steeds ter plaatse of op 011/201 888.

http://www.esquina.be

https://www.facebook.com/Esquina-294800943936862

Advertenties

2 gedachtes over “Huisgemaakte churros, sepia, paella en zarzuela zijn toppers bij koffie- en eethuis Esquina Hasselt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.