Hasseltse Jeneverfeesten op 15 en 16 oktober 2016: jenever en meer

Standaard

Op 15 en 16 oktober 2016 vinden de jaarlijkse Hasseltse Jeneverfeesten weer plaats. De vzw Jeneverfeesten heeft het programma gevoelig uitgebreid met activiteiten voor jong en oud in de binnenstad, maar de nadruk blijft wel liggen met events rond jenever.

Vaste waarden blijven behouden: TWEE DAGEN muzikaal Jeneverfestival met onder andere De Stoopkes op het Groenplein; Den Ossekop op de Fruitmarkt, De Drèpkestoëg van ’t Fiescommetèèt op de Grote Markt en tientallen standjes met Hasseltse jenever, van Massy, Smeets, ’t Stookkot, Wissels en het Jenevermuseum; OOK TWEE DAGEN Hasseltse culinaire smaken in de plaatselijke horeca en aan straatstandjes; OP ZATERDAG vanaf 15u30 voorstelling van de Hasseltse huisjenever gestookt in limited edition, gevolgd door  optocht naar Borrelmanneke met gratis jenevertraktatie vanaf 16u30; OP ZONDAG vanaf 12u live cooking in het Culinair Jeneverdorp met ook drie keer cook battle vanaf 13u en Jenever-cocktailbar op het Capucienenplein; gratis jenevertraktatie vanaf 14u aan Borrelvrouwke & vanaf 15u Kelnerwedloop met start en aankomst op het Molenpoortplein. OOK OP ZONDAG straattheater van De Banneuxkes op de speelplaats van de Blauw Nonnen tegenover Het Stadsmus en van Het Operettengezelschap in Het Stadsmus die om beurten voorstellingen brengen in het Hasselts dialect.

De vzw Jeneverfeesten introduceert ook in 2016 heel wat nieuwigheden voor jong en oud. Het Bezet palmt Hasselt in met culturele en artistieke verrassingen. Zo kan je kijken naar een 3m hoge kubus gevuld met water, waarin 3 dansers choreografieën uitvoeren; naar de ramen van Huis de Corswarem met beschilderingen van de vier seizoenen; naar jenevervideo’s overal van PIKOH-studenten & jeneveraffiche-expo in Jenevermuseum en Stadsmus. Ook Reus Korenhaar deelt zijn vakmanschap van de warme bakker met die van Swa dan Drèpkesdrènker en de Kempische reuzen Berb en Piersus. Voor de jongsten kunnen zich vermaken met graffitispuiten, door te poseren voor de lens in feestelijke jeneveroutfit en de Reddelberg te beklimmen met gekke fietsen…..

Uiteraard mogen het Broederschap of de Confrérie van de Hasseltse Jenever niet vergeten, voor wie zaterdag een topdag is met de jenevermis in de basiliek en het tot ridder slaan van gasten tot ridder in hun orde in het stadhuis.

http://www.jeneverfeesten.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s