Giovani Oosters wil internationaal doorbreken met zijn nieuwe glühjenever

Standaard

Zijn nieuwe fruitige glühjenever verkopen tijdens de après-ski in Oostenrijk is één van de opzetten van Giovani Oosters van Het Smaaksalon in Hasselt, samen met de creatie van een eigen jenevercocktail en het opstarten van een webshop om hem ook buiten Limburg te kunnen verkopen. Met die openbaring stelde hij zijn nieuwe telg voor op zondag 16 oktober 2016 tijdens de zonnige Jeneverfeesten.

“Na vier jaar experimenteren ben ik erin geslaagd door de basis van glühwein te vervangen door jenever om een typisch Hasseltse smaak te creëren met zoveel mogelijk streekgebonden ingrediënten. Samen met Luc Geukens van de sinds 1833 opgerichte distillerie De Korhaan in Hechtel wordt de glühjenever artisanaal gestookt en gebotteld in mooie pikzwarte karaffen van 750ml met 16° alcoholvolume. Koud of opgewarmd te drinken”, aldus Giovani. “Wij werken met een handgemaakt distillaat van kruiden en koken deze kruiden samen met een vruchtensap. Een verschil dat je duidelijk proeft in vergelijking tot de toevoeging van bepaald concentraat of smaakstof. De gluhjenever is een levendige drank met een ziel, samengesteld uit uitsluitend natuurlijke producten”, zegt Luc Geukens.

Een vierkoppige deskundige jury met onder andere Liesbeth Beyen van de Hotelsschool, Davy Jacobs van het Jenevermuseum en Jacques Collen van de Academie van Streekgebonden Gastronomie mocht naderhand de op 60 graden verwarmde glühjenever proeven naar smaak. En iedereen was unaniem akkoord: “Hij heeft een zeer aparte zachte en fruitige smaak in de mond, goed voor de koude winterdagen”. Een fles glühjenever kost 28,50 euro en is verkrijgbaar in het Smaaksalon, de Smaakwinkel, Vous lé Vous, Metro, Puur Limburg, Alvo, Spar en Carrefour. Binnenkort worden ook pakketten met ingrediënten verkocht in het Smaaksalon, waarmee je een cocktail van gluhjenever kan shaken.

http://www.vouslevous.be 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.