Hasseltse topchefs koken in Culinair Jeneverdorp 2016

Standaard

Op de tweede dag van de Hasseltse Jeneverfeesten 2016 waren acht topchefs actief met de bereiding van hun culinaire creaties op het Capucienenplein. Elk blonk uit in zijn gerechtjes. Het bereiden van gerechten met ingrediënten van eigen bodem was een succes.

De Kwizien zat mini-hamburgers en loempia met traag gegaarde varkenswangetjes op de kaart. Bij Osteria Moretti kon het publiek proeven van spelt, butternut en parmezaan & appel, hazelnoot en vanille van Alexander Reniers. Raoul Bijnens kwam tevoorschijn met buikspek, Loonse stroop, pompoen appel chutney en bessenjenever & kroketvan gerookte zalm en grijze garnalen, gemarineerde venken en kersttomaatpompelmoesjenever. Sébastien Wygaerts en Diederik Herbots van Ogst bereidden makreel gegaard op de BBQ, marinade van appeljenever van ’t Stookkot en zuring & wordt met Vieux Système van ’t Stookkot, huisgemaakte pickles en miso. Didier Verbelen van Aan het Water was aanwezig met een terrine van ganzenlever & langzaam gegaarde hoevekipfilet. Giovani Oosters van Het Smaaksalon pakte uit met scampi met citroenjenever van de korhaan & Brusselse wafel met glühjenever, appeltjes en citroenverbena. Mario Holtzem van het Creatief Culinair Atelier liet het publiek proeven van rillette van gerookte Voerense forel, roggebrood, algenboter, haringkaviaar, zure room, citroenjenever en waterkers uit Lauw & gekonfijte Limburgse hoender met spitskool en aardpeer, pittige appelmoes van Jonagold, bruine kippen jus en oude graanjenever van Wissels. Peter Collura van Art Choc maakte risotto met citroenjenever & venusschelpen en scampi met portsaus. Tenslotte bij Jan Wouters van de 6 Zinnen hield het bij savooikool, garnaal, champignon en limoen & varkensnek, schorseneer, pinda en witte kool.

De hele namiddag stonden ook  cookbattles op het programma.

http://www.jeneverfeesten.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s