Tegen eind 2017 is Hasseltse Grote Markt heringericht

Standaard

journey-2

Tegen eind 2017 moeten de Hasseltse Grote Markt en zijstraten heringericht zijn. De werken worden vanaf voorjaar 2017 aangevat in de zijstraten – een stukje Havermarkt, Kortstraat en Kleine Maastrichterstraat. De werken worden stilgelegd tussen 1 juli en 31 augustus 2017 voor de opbouw van en de Virga Jessefeesten zelf en in de derde week van oktober 2017 voor de Jeneverfeesten. Na 31 augustus 2017 wordt de heraanleg van de Grote Markt aangepakt met dezelfde gladde stenen als op de Botermarkt, terwijl de Zuivelmarkt dan ook al is heringericht. Die werken starten in februari 2017.

De Pax en Wembley krijgen aan de gaanderij een aansluitende boogconstructie, terwijl voor de King George en Drugstore is gekozen voor een terras in orangeriestijl. Voor De Markt is er geen terras voorzien, aangezien er plannen bestaan om er handel in onder te brengen. Benny Byloos beschikt over een vergunning om er een winkel te beginnen, maar de bestemmingsbeslissing wordt later getroffen. Tussen 1 maart en 31 oktober kunnen deze vier horecazaken ook gebruikmaken van een centraal zomerterras van 12 bij 12 meter, verdeeld in vier gelijke vakken met uniforme paraplu’s van het stadsbestuur, centraal op het marktplein. Echter is er geen vaste terrasconstructie voorzien voor De Plazza, maar wel een zomerterras. Wat voor de frituur ernaast wordt voorzien, is niet duidelijk.

De Grote Markt wordt ook auto- en busvrij. Bussen worden omgeleid via de Cellebroedersstraat, Kleine Ridderstraat en Leopoldplein naar de Groene Boulevard. Dat betekent dat de rijrichting op het Leopoldplein verandert en dat de parkeerplaatsen ook een andere schikking krijgen. 

http://www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s