Spijshuis Schoofs Hasselt heropent half november 2016 met restaurant AichaCreafood enkel op reservatie en Tajine 2 Go met juicebar, afhaalmenu’s en lunchgedeelte

Standaard

bamstat spijshuis schoofs

Yousra Rifi heeft op maandag 31 oktober 2016 in Spijshuis Schoofs de laatste dag van #Bamstat beleefd en zet gewoon haar succesverhaal op dezelfde plaats voort vanaf 5 december 2016. Yousra Rifi neemt heel de benedenverdieping van Spijshuis Schoofs onder haar hoede.

“Het huidig eethuis wordt Restaurant AichaCreaFood en kan enkel op reservatie op vrijdag-, zater- en zondagavond worden gebruikt. Het voormalig gedeelte van Monx Coffeebar ernaast wordt lunchroom Tajine 2 Go met afhaalgerechten, een niet-alcoholische sappenbar met onder andere mocktails, een lunchgelagzaal en iets later een bedoeïenentent voor het drinken van heel wat theesoorten. Tajine 2 Go is open op weekdagen tussen 11 en 15u & 18 en 20u. De klemtoon in beide eethuizen ligt nog steeds op verse, biologische en huisbereide recepten. Heel wat gerechten worden ook op voorhand bereid in een reglementaire keuken volgens de strenge voedselveiligheidseisen wat verder en worden tijdig aangevoerd en heropgewarmd voor bediening, wegens het ontbreken van dergelijke keuken in het pand. Met een uitgebreider aanbod aan biologische ingrediënten zullen ook de menukaarten van beide zaken aanzienlijk worden uitgebreid, evenals die van de biologische drankjes”, doet Yousra Rifi haar nieuwe concept uit de doeken. 

“Iedereen is welkom in Spijshuis Schoofs. De menu’s van AichaCreaFood liggen wat hoger en zijn verfijnder. Het restaurant wordt heringericht en het plaatsaanbod wordt verhoogd tot een 35-tal personen. Bedrijven kunnen er ook lunchen in combinatie met werkvergaderingen. Individuen en verenigingen zijn er ook steeds welkom, enkel allemaal op reservatie. Voor Tajine 2 Go mikken we vooral op bijvoorbeeld studenten en ambtenaren die maar een korte tijd hebben om te lunchen of om hun maaltijd mee te nemen”, verduidelijkt ze haar concept. 

Het hele gebouw Spijshuis Schoofs is in orde voor gebruik met verwarming in de winter. Zelfs voor de bovenverdiepingen is Yousra Rifi nog in onderhandeling met een conceptontwikkelaar. Zeker is dat die kamers op korte termijn ook een invulling krijgen. Ook de naam Spijshuis Schoofs staat nog ter discussie. Voor ons en de rest van de bevolking is het een duidelijk herkenningspunt voor de Hasseltse stationsomgeving, die na #Bamstat verder openbloeit van beleving en activiteit.

Advertenties

Een gedachte over “Spijshuis Schoofs Hasselt heropent half november 2016 met restaurant AichaCreafood enkel op reservatie en Tajine 2 Go met juicebar, afhaalmenu’s en lunchgedeelte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s