Slechts 2 activiteiten voor Week van Smaak tussen 10 en 20 november 2016 in Hasselt

Standaard

week-van-de-smaak-2016

De belangstelling voor de Week van de Smaak daalt ieder jaar in Hasselt, de Hoofdstad van de Smaak. Dit keer is die tussen 10 en 20 november 2016 met het thema ‘Smaak van Toen’, verwijzend naar de favoriete smaken uit grootmoederskeuken. Slechts 2 activiteiten staan genoteerd in Hasselt tijdens die Week van de Smaak: de Dag van de Hasseltse Speculaas en zelf zwammen telen, allemaal op zaterdag 19 november 2016. Voor de rest is het een kaalslag op culinair en gastronomisch gebied in onze stad. Geen info in De Nieuwe Hasselaar. Enkel een povere affiche aan de deur van De Reddende Engel, voor zover we hebben waargenomen. Nochtans was de ‘Smaak van Toen’ een mooi thema om er iets uniek van te creëren, bvb. een weeklang lekkere gerechten over grootmoederswijze volgens oude kookboeken van de ASG of de Acadmie voor Streekgebonden Gastronomie met zetel in het Hasselts archief in de Rederijkerstraat op de menu’s van de Hasseltse eethuizen. Innoveren noemt men dat. Jammer genoeg is hier niet veel sprake van.

http://www.weekvandesmaak.be

http://www.asg.be

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s