Koffiebar Mucho Gusto brandt en verkoopt eigen koffie

Standaard

Sinds 1 juli 2011 runt Roel Driesen zijn koffiebar Mucho Gusto op de Hasseltse Zuivelmarkt met succes. De 34-jarige Hasselaar was in 2010 BK cup tasting of koffie proeven en heeft nog deelgenomen aan de World of Coffee in Maastricht.

In het voorjaar 2016 heeft Roel koffieplantages in het Centraal-Amerikaanse Guatemala bezocht op zoek naar de juiste koffieboon voor zijn eigen branding en koffiesamenstelling. “En die heb ik gevonden op de plantage en ze worden rechtstreeks geïmporteerd in de haven van Antwerpen. Het koffiebranden is een bewerking van de koffiebonen na het oogsten en drogen en voor het malen. Met de juiste ervaring in aanvoelen en aroma worden de bonen vermengd met een beetje olie en verwarmd in een draaiend trommeltje. Het vakmanschap komt boven in het aanhouden van de juiste tijd en temperatuur”, legt hij het ambachtelijk brandingsproces uit. De resultaten van de branding zijn de Mucho Gusto House Blends & Golden Brown (espresso), elk aan 7 euro. Voorts verkoopt hij nog de Bernie’s & Ernie’s in een limited edition en de Chai Latte voor 7,50 euro. Een pakje weegt 250 gram. “In het voorjaar 2017 vertrek ik opnieuw naar Centraal-Amerika, meer bepaald naar Honduras, op zoek naar de perfecte koffieboon op een plantage”.

Naast de gezellige consumpties van heel wat speciale koffies, espresso’s en thees in een gezellig decor kan je er ook tussen 12 en 14u simpel lunchen. Hiervoor heb je de keuze uit een reeks belegde broodjes, huisbereide zoetigheden en enkele salades. Veggie is mogelijk. Bestellen en dadelijk betalen aan de toog is de boodschap. Mucho Gusto is dagelijks open tussen 10 en 18u, behalve op zondag tussen 14 en 18u.

https://www.facebook.com/MuchoGustoCoffeeBar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.