PXL Catering wil voedselverspilling vermijden door nieuw en kleiner servies vanaf januari 2017

Standaard

Pxl Catering telt drie studentenrestaurants in Gebouw D in de Elfde Liniestraat, bij PXL Education in Vildersstraat en bij de technologische opleidingen in Diepenbeek, samen goed voor 34 medewerkers. Daarbuiten beheert de provincie nog de keuken bij PXL Health. De PXL-restaurants werken autonoom met elk hun keuken, chefs, personeel, dagmenu en aparte accenten voor de gebruikers van de keukengerechten. Cateringcoördinator Rudy Rampelberg is fier op de werking van zijn personeel en restaurants, pakt voedselverspilling vanaf begin januari 2017 aan door nieuw en kleiner servies te introduceren en is zeer gecharmeerd door de vriendelijke en gastvrije aanpak tegenover de studenten en personeel met het uitgebreide assortiment en de kwaliteit van de producten die smaakvol bereid worden voor hen. Voedseloverschotten worden geschonken aan het Volkstehuis.

“Studenten en personeel zullen nooit honger moeten leiden, want buiten de restauranturen zijn ze welkom in een aparte bar voor onder andere belegde broodjes en soep. Opmerkelijk in alle restaurants uitgebreide is het aanbod van ultraverse saladbar en warme groenten. Onze grootste uitdagingen zijn de restaurantgebruiker bewuster te maken hoe ze beter gezond kunnen eten. Dat doen we door bijvoorbeeld vers fruit goed grijp- en zichtbaar op te stellen. Ook een uitbreiding van de openingsuren van de restauranturen zijn nakend, wanneer de HB5O’ers bijkomen,” aldus Rudy Rampelberg.

400.000 passanten passeren jaarlijks langs de PXL-catering. Dagelijks zijn er dat 1200 in de Elfde Linie, 400 in Diepenbeek en 600 in de Vildersstraat. Dat komt jaarlijks overeen met 120.000 broodjes, 60.000 hoofdschotels, 40.000 snacks, 30.000 pasta’s, 15.000 grillbereidingen, 15.000 friet on the go, 15.000 slaatjes en 120.000 dranken. “Vlaamse klassiekers zoals stoofvlees, vidé, macaroni met kaas en hesp en burgers blijven absolute toppers. Gevogelte verkoopt best, vis en varkensvlees merkelijk minder. Ook rundsvlees is populair. Merkbaar is ook een opmars van flexitariërs (mensen die enkele keren per week veggie eten) en een stijgende vraag naar veganistisch eten”, besluit hij.

Dagelijks staat Rudy Rampelberg aan de kassa, de beste plek voor kwaliteitscontrole en feedback van de student.

http://www.pxl.be/Pub/Studenten/Voorzieningen-Student/Catering.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.