Rotary Club Hasselt-Herckenrode trakteert 1000 minderbedeelden op kerstmaaltijden

Standaard

Rotary Club Hasselt-Herckenrode neemt ook in 2016 plaats achter het fornuis om een kosteloze feestmaaltijd te bereiden voor de minderbedeelden van Hasselt. “Zo kunnen ook zij de kerstperiode warm inzetten”, aldus Ward Smeets van Rotary Club Hasselt-Herckenrode.

Op donderdag 22 en vrijdag 23 december 2016 verzamelen de leden en partners van Rotary Club Hasselt-Herckenrode zich weer in de keuken. Naar goede gewoonte stellen ze vlak voor de kerstdagen gratis feestelijke menu’s en pakketten samen voor 1000 minderbedeelden uit de buurt. “Dat komt neer op 1 op de 70 Hasselaren”, weet Ward Smeets van Rotary Club Hasselt-Herckenrode.

19de editie

De kerstmaaltijdenactie is inmiddels aan haar 19de editie toe: “Dit jaar schenken we opnieuw een gevarieerde, versbereide maaltijd per persoon en één feestpakket per gezin. Het feestmenu bestaat uit een koude schotel met tomaat-garnaal, vlees met groenten en een flesje Herkenrodebier of frisdrank. De pakketten zijn dan weer rijkelijk gevuld met fruit, snoep en frisdrank.” Ook leesvoer is voorzien met de kerstkrant van Het Belang van Limburg.

Hartverwarmend initiatief

De samenstelling van de kerstpakketten gebeurt bij de firma Lerobel Glas Hasselt. Van daaruit nemen de Sint-Vincentiusgenootschappen de verdeling op zich. “Een hartverwarmend initiatief”, beaamt Ward Smeets. “De vereniging overhandigt ze aan de inwoners van Hasselt die bij hen als behoeftig bekend staan en samen met Rotary Club Hasselt-Herckenrode bezorgen ze zo ook de minder gegoede Hasselaren een prachtige kerstavond.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s