Hou je alcoholgebruik in de gaten, want drinken in het verkeer doe je zelfs niet met mate

Standaard

combi

Tijdens deze eindejaarsperiode wordt er met familie, vrienden en collega’s geklonken op het nieuwe jaar. Daar is uiteraard niets mis mee, tenzij je met een glaasje te veel op achter het stuur kruipt. Want drinken in het verkeer doe je zelfs niet met mate.

Op de combi’s van de politie Limburg Regio Hoofdstad zie je de komende twee maanden de slogan ‘Hou je alcoholgebruik in de gaten want drinken in het verkeer doe je zelfs niet met mate’ verschijnen. “Op deze manier willen we bestuurders er nog eens aan herinneren dat het erg gevaarlijk is om nog te rijden wanneer je alcohol gedronken hebt,” zegt korpschef Philip Pirard. “Kies in dat geval voor een Bob, het openbaar vervoer of een taxi.” Op oudejaarsnacht legt De Lijn ook speciale feestbussen in die je veilig naar huis brengen. Door een financiële tussenkomst van hun gemeente kunnen inwoners van Hasselt, Diepenbeek, Lummen, Halen en Herk-de-Stad bij hun gemeentebestuur een gratis feestbiljet afhalen. Hiermee kunnen zij op oudejaar gratis reizen met De Lijn.

Op dit moment draait ook de jaarlijkse Bob-campagne weer op volle toeren. “De kans dat je in de loop van de komende weken als bestuurder een ademtest moet afleggen, is erg groot. Je neemt dus maar beter geen risico,” besluit Pirard.

http://www.lrh.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.