Traiteurs en slagers draaien overuren om afhaalmaaltijden te bereiden

Standaard

brepoels

Kerstavond is het moment bij uitstek voor familiale feestjes rond de kerstboom met heel wat cadeautjes eronder. Vele restaurants en brasseries sluiten hun deuren, wegens dikwijls een gebrek aan personeel en om de eigenaars zelf eens de tijd te gunnen om gezellig thuis te feesten. Daarentegen zitten afhaalmaaltijden en -gerechten in de lift. Niet alleen wegens de beterkope voedingsvariant van de horeca aan 6% BTW, maar ook omdat er thuis niet meer gekookt moet worden voor een gezelschap. Opwarmen, afruimen en afwassen zijn voldoende. Bovendien kan de traiteur de juiste voorraden ingrediënten inslaan om de maaltijden of gerechten te bereiden zonder veel voedselverspilling.

Bij keurslagerij en traiteur Frans Brepoels op de Zuivelmarkt in Hasselt kunnen ze meespreken over de drukte en files van mensen die hun bestelde goederen kwamen afhalen op zaterdag 24 december 2016, vooral in de voormiddag. En dan had Frans Brepoels nog de pech om de nacht voordien naar spoed te moeten gaan, omdat hij bij zijn snijbewerkingen verkeerdelijk twee sneeën in zijn hand maakte, met heel wat hechtingen als gevolg. Als zelfstandige met zicht op pensioen werkte hij nadien voorzichtig verder om zijn bestellingen tijdig af te krijgen. Chapeau!!!! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s