Hasyer Hasselt biedt dagelijks Turks ontbijt voor 8,50 euro aan

Standaard

Zus Bahar en broer Jill Gel zijn twee rasechte Hasselaren met Turkse roots die samen Hasyer Hasselt op de Zuivelmarkt met buitenzicht op de Meldertstraat runnen.

“In onze zaak met mooie muurkleuren, afgebeitelde stenen wanden, een kleine Turkse keuken en een veertigtal zitplaatsen in een prima decor boven en onder met twee overdekte straatterrassen verzorg ik dagelijks tussen 10 en 14u Turkse ontbijten met huisbereid Turks brood of pohca en boerenbrood, koffie of thee à volonté of fruitsap, 2 soorten olijven, beleg, een hardgekookt eitje en groenten voor 8,50 euro”, promoot zus Bahar – die ook stewardess is – haar product. Koffie Dauwe Egberts of Turkse koffie cappuccino of frappé kosten er 2 euro.

“Aangezien we maar een kleine keuken hebben, zijn we beperkt in ons aanbod op de menukaart”, geven beiden toe. Toch staat de moeder in voor de bereiding van lekkere huisbereide dagverse soepen, aanvankelijk met Turkse smaken en binnenkort op marktdagen ook met westerse aroma’s en zelfs twee of meer soepen dagelijks op de kaart.

Broer Jill staat achter de toog na 14u en staat al ettelijke jaren in de horeca als uitbater van het voormalige danscafé Cascade op het Stationsplein en samen met zijn vader houder van biljartcafé Terminus op de Bampslaan. “Onder andere Duvel, Grimbergen Blond en Donker en Kriek staan op onze drankenkaart, evenals enkele Franse en Italiaanse wijnen en champagne en gin en eigen cocktails”, vertelt hij. “Vanaf 13 januari 2017 gaan we ’s vrijdags en ’s zaterdags later openhouden tot na middernacht om mijn uitgebreid cliënteel van vroeger in een praatcafé zonder harde muziek met een drankje of cocktail te verwelkomen”, voegt hij er nog aan toe. 

Hasyer Hasselt betekent leuke plek in hartje Hasselt en dat is het ook, vooral boven op het terras met uitzicht op de Meldertstraat. Normaal opent Hasyer dagelijks vanaf 10u en sluit om 18u, behalve op vrijdag en zaterdag latere sluitingstijd. Zon- en feestdagen zijn sluitingsdagen.

https://www.facebook.com/hasyerhasselt/?fref=ts

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s