CVO-Step Hasselt kookt 1: Limburgse erwtensoep van Smeets en erwtenmuffins van Vivianne Vaes

Standaard

Vanaf nu maakt iemand van CVO-Step in de Hasseltse Hotelschool om de twee weken een bereiding met Limburgse ingrediënten voor De Smaak van de Horeca. Docente Viviane Vaes steekt de loef af en presenteert Limburgse erwtensoep met Smeets en erwtenmuffins, twee gerechten die samenhoren. We geven de nodige uitleg.

Erwtensoep van De Langeman

Benodigdheden voor tien personen

  • 1 kg diepvrieserwten
  • 3 l gevogelte fonds
  • 2 wit van prei
  • 2 uien
  • 2 stuks selder
  • BG
  • 400 gr rookworst
  • pezo
  • ¼ dl olijfolie
  • 1 dl Hasseltse jenever

Bereiding

Kuis de groenten en emenceer (prei, selder en ui). Sueer de groenten in olijfolie, voeg de erwten en de fonds toe. Kruid met pezo, BG. Laat een half uurtje koken en haal de BG er uit. Mix de soep heel fijn en assaisoneren met pezo. Maak fijne broodcroutons. Snij de rookworst in dunne plakjes. Warm de soep op en serveer ze in mooie kommen, verdeel er de worst over. Werk af met een geutje jenever.

Erwtenmuffins met crunch van spek en geitenkaas van Herkenrode

Benodigdheden voor 12 mini-muffins

  • 200 gr erwtenpuree
  • 1 ei
  • 50 ml melk of water
  • 60 gr bloem
  • 50 gr geitenkaas
  • 3 plakjes gerookt spek
  • ½ l kippenbouillon of groentebouillon
  • pezo

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Pocheer de erwten in de bouillon. Mixen en assaisoneren met pezo. Spek drogen in de oven. Laten afkoelen en fijnmalen. Erwtenpuree vermengen met crunch van spek, ei, bloem, melk en geitenkaas. Alles in een muffin vorm gieten. Vul deze voor ¾. Afbakken in de oven gedurende 10 minuten.

Smakelijk!!!

http://www.cvo-step.be/categories/hotel

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s