Honingbier Happy Beer in opdracht van The Happy Bees Hasselt gebrouwen door Jessenhofke

Standaard

De artisanale brouwerij Jessenhofke uit Kuringen kreeg de opdracht van Imkerij The Happy Bees uit Hasselt om een nieuw biertje te ontwikkelen, het honingbier Happy Beer.

Het is een biertje met 8,3% alcoholgehalte, een troebele trippel met een licht zoete fruitige afdronk, bitter van de aanwezige hop maar zonder honingsmaak. Op het etiket staat een alcoholgehalte van 7,6% vermeld, maar na laboratoriumonderzoek blijkt het bier 8,3% alcohol te bevatten.

“We hebben honing gebruikt van de bijenpaal die in de Hasseltse binnenstad langs de Groene Boulevard staat en ook onder andere het geoogste gerst van de Herkenrodeboer. De lindehoning zorgt samen met de gist voor de alcohol”, zegt imker Marc Severi.

Op 28 december 2016 is het honingbier voor de eerste keer gebrouwen. “We hebben  slechts 88 flessen van 75cl gemaakt en is nog niet in de handel verkrijgbaar. Het gaat nog om een proef. Het is wel de bedoeling om in het najaar 2017 een grotere hoeveelheid van 2000 lite te maken met de stadshoning in flessen van 33cl”, besluit hij overtuigend.

Enkele flessen worden enkel bij Imkerij The Happy Bees in de Heerstraat 27 in Kermt te koop aangeboden tegen de prijs van 15 euro per fles om de kosten wat te dekken.

http://www.thehappybees.be

https://www.facebook.com/Imkerij-The-Happy-Bees-1649064285366757

http://www.jessenhofke.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.