20 jaar Rederij Limburgia Hasselt op 26 februari 2017 met open bootdag in Hasselt

Standaard

limburgia-1

Rederij Limburgia met de aan de Hasseltse Scheepvaartkaai op het Albertkanaal aangemeerde cruiseboot viert zijn 20ste verjaardag met de open bootdag op zondag 26 februari 2017. De bezoekers worden verwend met een drankje en hapjes en kunnen kennismaken met het cruiseprogramma van 2017.

De cruiseboot van de Rederij Limburgia heeft al een hele geschiedenis achter de rug. In 1952 wordt gebouwd als decklader voor het vervoer van bakstenen. Twee jaar later wordt het schip omgebouwd tot passagierschip en vaart in Nederland op de Biesche Bosch als rondvaartboot.

In 1996 komt de boot naar Hasselt en verandert van naam: van Janihudi naar Limburgia. Midden 1996 wordt Stefan Philtjens aangesteld om de catering aan boord te verzorgen. Eind 1996 wordt de Limburgia verkocht. Stefan Philtjens heeft de voorkeur en Michel Philtjens moet een keuze maken: keine boot en eigen baas of grote boot en veel van huis. De deal geraakt rond in februari 1997 en de nieuwe eigenaars wordt de familie Philtjens met Stefan, Michel, Guy en Lieve. Inmiddels wordt de rederij uitgebouwd en gestructureerd met een mooie toekomst in zicht.

In 2005 wordt het schip verbouwd om meer passagiers te kunnen meenemen. De capaciteit verhoogt van 100 naar 135 personen per diner. Om de passagiers meer veiligheid en comfort te geven gebeuren talrijke vernieuwingen. 

In 2017 viert Rederij Limburgia zijn 20-jarig bestaan en staat Stefan Philtjens reeds 28 jaar in voor de catering van de rederij. Heel de familie Philtjens draagt nog steeds service, kwaliteit en respect hoog in het vaandel. Een boottocht met lekker eten moet voor iedere passagier een echte belevenis zijn. Met een topteam ziet de familie de toekomst rooskleurig tegemoet met enkele veranderingen aan het schip.

Kom zeker eens een kijkje nemen op de cruiseboot van Rederij Limburgia op 26 februari 2017 aan de Hasseltse Scheepvaartkaai. Meer dan een bezoekje waard!!!!

http://www.rederijlimburgia.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.