CVO STEP-Hasselt kookt 4: ‘Papillot van rog met olijventapenade’

Standaard

In de reeks CVO STEP-Hasselt kookt stelt chef Peter Van Bergen zijn bereiding van ‘Papillot van rog met olijventapenade’ voor.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 5 roggen van elk 600 gr (Rog moet zeer vers zijn. Niet verse rog heeft ammoniakgeur)
  • 400 gr zwarte dikke olijven zonder pit
  • 100 gr boter
  • 30 g uitgedroogd stokbrood of pamko
  • 4 eetlepels citroensap,
  •  Geraspte schil van 1 citroen,
  • 2 à 3 eetlepels lekkere olijfolie en zwarte peper
  •  100 gr sojascheuten
  • 2 lente-uien
  • olijfolie
  • pezo

Bereiding

Maak de tapenade. Haal de pitten uit de olijven en cutter het vlees en vermeng met de boter, het brood, het sap en enkele zeste van citroen in de Thermomix. Breng op smaak met verse zwarte peper, look en voeg olijfolie toe zodat je een mooie smeuïge maar droge pasta krijgt. Bewaar op kamertemperatuur. Fileer de rog en bestrijk deze met een de tapenade, garneer met de sojascheuten en de fijn gesneden lente ui. Besprenkel met olijfolie, visfumet en Nouilly Prat over en plooi de papiotte dicht. Plaats 12 minuten in een oven op 200 °C. Serveer met warm brood.

Smakelijk!

http://www.cvo-step.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s