CVO Step Hasselt kookt 6: Ravioli van kip en Parmezaanse kaas van Inge Colson

Standaard

Docente Inge Colson van CVO Step Hasselt bereidt vandaag ravioli van kip en Parmezaanse kaas.

Benodigdheden

  • 2 kipfilets
  • 2 eiwitten
  • 3 el ricotta
  • 2 el fijngesneden basilicum
  • 0,5 dl room
  • 100 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 60 wontonvellen
  • 1 ui
  • 300 g tomaten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 dl witte wijn
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje oregano
  • cayennepeper            
  • 1 Spaanse peper
  • 1 dl gevogeltefond
  • pesto (basilicum, olijfolie, pijnboompitten, look, Parmezaanse kaas)
  • 3 l water
  • basilicumblaadjes
  • Parmezaanschilfers
  • pezo

Bereidingswijze

Sueer de grof geéminceerde ui, de rode peper (zaadjes en zaadlijsten verwijderen) en de look glazig in olijfolie. Voeg hierbij de tomatenpuree en laat  eventjes meestoven. Bevochtig met witte wijn, de gevogeltefonds en tomatenpasata. Kruiden met pezo, rozemarijn, tijm en oregano. Laat op een zacht vuurtje trekken. Saus zeven en afsmaken.

 Cutter de kipfilet fijn. Meng hieronder twee eiwitten, pezo, room, de geraspte Parmezaan kaas, de ricotta en de fijngehakte basilicum. Kruid met cayennepeper. Bewaar koel.

Leg de wontonvellen op een proper werkvlak.  Maak er met een uitsteekvormpje cirkels van. Leg op één zijde een lepel vulling en bestrijk de randen met wat eigeel. Plooi dicht en druk goed aan. Bewaar in de koeling. Breng het water (bouillon) aan de kook, leg hierin de ravioli en kook deze al dente. Maak de pesto door al de ingrediënten te cutteren tot een smeuïge pasta. Bewaar koel.

Leg de ravioli in een voorverwarmd pastabord, overgiet met de saus, werk af met een lepeltje pesto, een grote parmezaanschilfer en een blaadje basilicum.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s