Bij koffiebar Joyffee in Kermt kan je allergievrije koffie drinken

Standaard

Met meer dan 2.500 euro ingezameld geld via crowdfunding en met een allergie aan tarwe, lactose en koemelk heeft barista en singer-songwriter, Joyce Lemmens (21) uit Herk-de-Stad, de eerste allergievrije koffiebar in België Joyffee sinds 1 april 2017 geopend. De zaak is gelegen in het reeds zeven jaar leegstand pand van het voormalige Chinees restaurant Wing-Wah langs de Diestersteenweg 171 in Kermt. Bij de opening kregen bezoekers gratis speltcakes aangeboden.

“Je kan hier een tasje lekkere koffie met een versnapering consumeren in een gezellig kader, rekening houdend met jouw tolerantie voor tarwe, lactose, koemelk en gluten”, stelt Joyce Lemmens haar concept voor, waarbij ze voor dik en dun wordt gesteund door haar moeder, Sabine Liefsoens, een therapeute in Tera-Mai-reiki.

“Mijn mama en ik zijn twee handen op één buik. Het is iemand met wie ik dezelfde visie en doel deel, waarbij ieder handelt met een eigen stijl en manier. Beiden voelen we ons verbonden met elkaar door de zoektocht naar verdieping in de materie. Daarom kan een blik al genoeg zeggen om ons beiden op gelijke lijn te krijgen”, aldus een overtuigende Joyce.

“Bij Koffiebar Joyffee kan je zelf je koffie samenstellen met de nodige ingrediënten: met gewone of sojaslagroom, met sauzentoppings van o.a. chocolade, speculaas, honing en vanilla, met crunchy toevoeging zoals chocoladekrullen of karamelblokjes & met cacaopoeder, kaneel, kokosschilfers of nootjes, als final sparkle, elk met hun toegevoegde prijs”. Naast de gewone koffiebereidingen kan je ook genieten van specials zoals cappuccino met rozenblaadjes en honing & double shot latté met agavesiroop en kaneel. Zoetigheden zoals verse croissants, chocoladekoeken, worstenbroodjes en pannenkoeken liggen ook in de toonbank. Huisbereide glutenvrije grenola’s en havermoutpap zitten ook in het aanbod. In het décor van Joyffee pronkt eveneens een 275 kilo zware witte piano voor haar muzikale ambities.

Koffiebar Joyffee is geopend op maandag tussen 10u30 en 18u, woens- en donderdag telkens tussen 8u30 en 18u, vrijdag tussen 8u30 en 17u en 19 en 22u & op zater- en zondag telkens tussen 10u30 en 17u. Dins- en feestdagen zijn sluitingsdagen.

http://www.joyffee.com

https://www.instagram.com/joyffee

Foto’s Instagram

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.