Gemeenschapstuin aan frituur Annick en restaurant Tajine geeft Hasseltse stationsbuurt meer kleur en leven

Standaard

Yousra Rifi is de enige overblijver van het succesrijk Bamstatproject om meer leven in de Hasseltse stationsbuurt te blazen. Zij runt nu al acht maanden restaurant Tajine op de Stationsplein, waar je voor 1,95 euro/100 gram kan scheppen uit een Marokkaans buffet voor plaatselijke consumptie of take-away.

Opnieuw neemt Yousra het initiatief om de omgeving een positieve boost te geven samen met kunstenaar Pablo Hanon. Samen met jongeren van Halte 24 in de Frans Massystraat wordt er op 22 en 23 april 2017 en met steun van enkele studenten van Luca School of Arts een vergroenende gemeenschapstuin op de terrassen van frituur Annick en het naburig restaurant Tajine via het mingaprincipe, wat verwijst naar traditioneel gemeenschapswerk in de Zuid-Amerikaanse Andes.

“Het accent ligt op de vergroening en verfraaiing van de terrassen tussen twee zaken, waar iedere bezoeker welkom is om te komen rusten of genieten op één van de zitplaatsen, zelfs zonder consumptie. Er staat al een 250-jarige olijfboom als vrijheidsboom, maar er komen dan nog heel wat elementen bij via de minga van jongeren”, aldus Yousra Rifi. Zij hoopt dat buren zich ook aangetrokken voelen om zich aan te sluiten met die positieve vibe.

Aansluitend zal Pablo Hanon een tiendaagse academie organiseren met workshops, experimenten, debatten en voorstellingen in samenwerking met Z33, Luca School of Arts en Traders Open School. In oktober 2017 opent hij dat The School voor een niet-schoolse opleiding van jongeren, die bruisen van creativiteit en ideeën om met een frisse kijk op dingen in het leven in de gemeenschap gezelliger en warmer te kunnen maken.

Om af te sluiten kunnen we nog melden dat naast vintage meubelen ook echte handgeknoopte Berberse tapijten geven Tajine extra warmte.

http://www.tajine.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.